Profiterol cu inghetata

de Lau in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 4954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 ml apa
  • 85 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • Inghetata
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Glazura de ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si untul,punem pe foc pana ce se topeste untul,

Amestecam faina cu sarea si o adaugam deodata.

Amestecam energic pana devine omogen,lasam sa se raceasca dupa care adaugam 1/2 din ouale batute cu furculita,amestecam energic pana ce se omogenizeaza,adaugam restul si amestecam bine.

Cu ajutorul unui posh formam mici bilute in tava unsa cu ulei.Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos,

Lasam sa se raceasca in cuptor cu focul oprit.

Inghetata-intr-o cratita batem galbenusurile cu zaharul,adaugam treptat laptele fierbinte,adaugam smantana si se pune pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca.Stingem focul,adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam,

Lasam sa se raceasca dupa care o punem in congelator,amestecand din cand in cand,

Intr-o cratita adaugam ingredientele pentru glazura si punem pe foc mic pana ce se omogenizeaza

Umplem gogosile cu inghetata si decoram cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paris Brest