Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Oct 2022 | 9561 vizualizari

 

Va impartasesc o reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala.
Pentru ca aveam untura si pentru ca mai am un nepot proaspat boboc de facultate, am zis sa-i pregatesc niste cornulete delicioase, sa se indulceasca si el alaturi de colegii de camera. Reteta asta am gasit-o pe niste foi ingalbenite ramase mostenire de la Mami- mama mamei mele, acolo era cu sifon, am apucat si eu vremea sifonului cand eram mica, ma fascina cand se montau capsulele alea in sticla speciala de sifon si apa din interior se umplea de bule....amintiri dintr-o epoca apusa. Eu am inlocuit sifonul cu apa minerala si m-am pus pe framantat cornulete delicioase umplute cu rahat si gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata.
Ca si ingrediente principale, sunt necesare: faina, untura, zahar, gem sau rahat.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala
  • Aluat
  • 400 g untura la temperatura camerei
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 4 oua medii
  • 2 pliculete praf de copt+ 4 lingurite otet
  • 160 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • Umplutura
  • rahat colorat
  • gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 104
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala:

Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala:

Aluat : Untura moale se pune intr-un castron incapator, se adauga sarea si zaharul vanilat si se omogenizeaza, apoi se adauga cele 4 oua si se amesteca bine. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga peste compozitia din castron impreuna cu apa minerala, se amesteca bine, apoi se adauga faina cernuta si se framanta un aluat nelipicios dar care nu este tare. Mie mi-a fost suficient kg de faina, nu l-am pus tot deodata ci treptat, e posibil sa nu trebuiasca toata faina sau sa mai fie nevoie, in functie de cat de dimensiunea oualelor. Am framantat aluatul, apoi l-am strans intr-o bila si l-am lasat la odihnit cca 30 min intr-un loc mai racoros decat bucataria, dar nu la frigider.

Dupa ce au trecut cele 30 min am impartit aluatul in bile mai mici, din fiecare bila am intins o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, potrivita, am decupat un rotund pe care l-am taiat cu o rola in 8 bucati. Pe fiecare bucata am pus rahat sau gem, am format cornuletul si am umplut tava cu cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cand au fost gata cornuletele le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar pudra. Simplu si gustos !

Vezi si reteta de Cornulete cu nuca si untura sau cornulete cu nuca si vanilie.

Recomandam si biscuiti spritati.

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala, este bine sa tineti cont de:

2

pentru cei care sunt pusi pe rele si cauta nod in papura, sa se stie ca nu-s murdara pe maini, asa arata niste maini care au facut vin si au curatat boaba cu boaba chiorchinele. Si era sa uit si de la nuci .......nu e o justificare, e un amanunt sa va scutesc sa comentati aiurea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac estonian