Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 23018 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg biscuiti populari
  • 1 kg rahat colorat
  • 1/2 kg zahar
  • 150 g ciocolata cu alune
  • 100 g cacao
  • 150 g stafide
  • 750 g margarina rama
  • 300 ml apa
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • foi de napolitana
  • lapte pentru inmuiat foile de napolitana
  • celofan
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat:

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a topit ciocolata. Tragem cratita de pe foc, adaugam esenta de rom si margarina taiata cubulete,amestecam pana se topeste margarina.Turnam amestecul peste biscuiti, omogenizam si lasam putin sa se raceasca.

Asezam o folie de celofan punem din compozitia facuta, rulam si formam un salam. Eu am facut 5 bucati, cate foi de napolitana am avut. Lasam la frigider pana a doua zi. A doua zi luam foaia de napolitana o asezam pe blatul de lucru si turnam lapte peste, nu foarte mult,suficient cat sa se inmoaie foaia sa o putem rula. Lasam sa intre laptele in foaia de napolitana cca 15 min, apoi desfacem salamul din folia de celofan o asezam pe foaia de napolitana si incepem sa rulam, apoi asezam sulul format peste folie de celofan rulam strans si strangem la capete, lasam cateva ore sa se prinda foaia de napolitana apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Se poate glazura cu ciocolata topita....

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post