Sarmale din varza rosie cu carne de pui

de Panacris in Pui, 24 Sep 2018 | 3255 vizualizari

 

Provocarea GastroArt continuaaaa! Daaa, la sarmale nu rezist! Nah, clasice, din varza acra/murata, in dovleac, in foi de vita am tot facut. Asa ca am scotocit printre amintiri, siiiiii, cum stiti o perioada am locuit si crescut prin tari straine, unde m-am indragostit de anumite preparate culinare, printre care si varza rosie, gatita, nu numai salata! Așa că am trecut la butoaneeeee ;) O bunatate, reinventata cu accente romanesti, Borsul!!!  

 

INGREDIENTE

  • Varză roșie 1 bucată medie
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie
  • Piept de pui cca. 500 g
  • Morcov 1 bucată medie
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Vigita a la Panacris 1 lingură
  • Orez basmati cca. 100 g
  • Ou 1 bucată
  • Borș 500 g
  • Semințe chimen 1 linguriță
  • Pentru sos:
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură
  • Coriandru proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza rosie cu carne de pui:

 

 

 Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.  Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.

 Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita a la Panacris, reteta aici : https://www.bucataras.ro/retete/amestec-de-legume-uscate-vigita-83754.html, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu.

  Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așază artistic sărmăluțele, se completează cu borș ( asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, cu adaos de bors, cca. 500 ml, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.

Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.

 Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos și coriandru.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza rosie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Catalina L 1

26.09.2018, 17:24

originale, bravooooooooo

Rocsi 1

26.09.2018, 19:43

Felicitari pentru premiu, Cristina!

Panacris 1

27.09.2018, 07:43

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu crupe-reteta de post