Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 4031 vizualizari

 

un dulce de nerefuzat ;)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina alba
  • 7 linguri zahar pudra
  • un varf de cutit turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml apa plata
  • 150 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta rom
  • 1 plic intaritor de frica de la Dr.Oetker
  • 1/4 borcan dulceata de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura:

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei.

Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Peste galbenusuri adaugam zaharul pudra si pudra de turmeric, apoi mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul.

Adaugam lingura de faina, apoi pe rand cate 2 linguri spuma de albusuri si una de pesmet, mixam la viteza cea mai mica a mixerului pana incorporam toate cantitatile.

Luam compozitia cu lingura si o repartizam uniform in forme din silicon (de briose am folosit eu).

Dam tava la cuptor pentru 20 minute (folosim functia de coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, apoi savarinele din formele de silicon si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Dupa racire taiem fiecare savarina in doua, apoi scufundam jumatatile rapid in siropul racit si le scoatem pe folie de silicon pentru a se scurge siropul in exces.

Batem frisca cu intaritorul pana obtinem consistenta dorita, apoi umplem cu poshul savarinele, asezam partile superiaore si le ungem cu dulceata de zmeura.

Dam savarinele la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de toamna