Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici.
Vanata se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropeste cu ulei, apoi se presara sare si piper. Se amesteca bine. Se lasa la cuptor 15-20 de minute, pe raftul superior, pana devine crocanta pe margini.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se adauga ceapa, rosiile uscate la soare si fulgii de chili. Se gateste pana cand ceapa s-a inmuiat, 5 minute. Se adauga usturoiul si chorizo si se continua gatirea timp de inca 2 minute.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.
Se adauga rosiile in bulion si passata peste chorizo, impreuna cu zaharul, sare si piper. Se lasa la foc mediu 5-10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat, apoi se adauga vanata, pastele si patrunjelul. Se amesteca bine si se serveste imediat.