Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2025 | 137 vizualizari

 

Pentru azi îți propunem o tartă crocantă și gustoasă cu cașcaval afumat și dovlecel. Este foarte ușor de făcut și te cucerește cu gustul ei bun. Pentru Tarta cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos, ai nevoie de ingredientele următoare: foi de plăcintă, ouă, cașcaval, dovlecei, roșii uscate și unt.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos
  • 7 foi de plăcintă
  • 250 g cașcaval afumat
  • 2 ouă
  • 1 zucchini mare (2 mai mici)
  • 100 g unt topit
  • roșii uscate
  • oregano
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos:

Cum se prepara Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos:

Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

Rade cașcavalul afumat într-un bol și amestecă-l cu 1-2 ouă. Adaugă sare, piper și puțin oregano și amestecă bine. Lasă deoparte compoziția.

Feliază subțire dovlecelul și taie roșiile uscate.

Așază o foaie de plăcintă în tavă și unge-o cu unt topit. Suprapune încă 6 foi de plăcintă, unsă fiecare cu unt topit. Pe ultima nu o mai unge. Toarnă umplutura de cașcaval cu ouă în mijlocul foilor și așază un strat din felii de zucchini. Presară puțină sare și piper peste dovlecei și așază roșii uscate din loc în loc.

Strânge marginile foilor și pliază-le astfel încât să sigilezi marginea tartei. Unge cu puțin unt topit. 

Coace tarta cu dovlecei în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă tarta puțin la răcit. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt și servește cu poftă. Este bună atât caldă, cât și rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

25.07.2025, 12:00

După ingrediente (mai ales cașcavalul afumat) cred că tarta are un gust rafinat, special...

MotanLaOale 1

25.07.2025, 14:37

Rocsi 1

25.07.2025, 21:07

Imi place mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua pe canapea