Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 14 Mai 2012 | 3403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi;
  • 4 ouă;
  • 350 mL smântână lichidă;
  • 1/2 cană zahăr;
  • coaja de la o potrocală;
  • 1 lg apă flori de portocal;
  • 1/2 lgţ scorţişoară;
  • sare.
  • Aluat
  • 1 cană + 1/2 făină;
  • 200 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 lg zahăr;
  • 1/2 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală:

Se pregăteşte aluatul:

Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt;

- se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare;

- se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte).

Merele se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri. 

Se amestecă: smântâna, ouăle, coaja de portocală, zahărul, esenţa, un praf de sare; se mixează până se dizolvă complet zahărul.

Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune într-o tavă pentru tarte;

- se aşează merele, se presară scorţişoara;

- deasupra se toarnă compoziţia de smântână şi ou. 

Se coace timp de 35-45 minute.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si banane