Tocanita de vita cu rosii si morcovi

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2021 | 3050 vizualizari

 

O mancare familiala si accesibila.
Am utilizat  rosii la borcan puse in saramura.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/tocanita-de-vita-cu-rosii-si-morcovi.html

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa de vita taiata bucati
  • 1 praz (partea alba)
  • 8 morcovi bio
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 2 lunguri ulei de masline
  • 350 gr de rosii la borcan
  • paprika afumata
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu rosii si morcovi:

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins.

Presarati ierburi de Provence deasupra,  sare, piper (un pic de sare caci rosiile sunt deja sarate ).

Amestecati, adaugati ceapa, usturoiul si prazul si sotati impreuna.

Puneti paprika, boia de ardei si rondelele de morcovi. Amestecati. 

Varsati rosiile deasupra si adaugati apa la nivelul carnii ( cca 400 ml ).

Amestecati si acoperiti . Gatiti 40 de minute la oala sub presiune sau 1 h30 minute intr-o cocota normala.

Dupa 40 minute am lasat 30 minute in oala sub presiune inchisa. Carnea era foarte bine gatita..

Am servit cu salata verde si cu ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel. Piureu de cartofi pentru baiettii mei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu rosii si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava