Tocanita din carne de porc cu couscous

de maxion in Porc, 27 Mar 2011 | 11408 vizualizari

 

sa spun ca e prima oara cand prepar couscous dar a iesit totul super

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne de porc 500 gr
  • sunculita afumata 150 gr
  • 1/2 ardei gras
  • 2 morcovi
  • doua cepe
  • radacina de telina
  • 6-7 catei de usturoi
  • 200ml vin alb
  • 200 gr pasta de tomate
  • ulei de masline 50 ml
  • condimente (vegeta,piper,rosmarin,origano,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce,in proportii variabile dupa gustul fiecaruia)
  • verdeata (marar,patrunzel)
  • 250 gr couscous

     

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc cu couscous:

pregatim carnea

daca este taiata bucati mari le mai taiem noi mai mici,

sunculita o taiem bucatele ,dupa care le punem intrun castron si le condimentam bine cu (vegeta,piper,origano,rosmarin,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce)totul amestecar bine si adaugam paharul de vin,

 lasam la frigider 30 min.

intre timp pregatim legumele :

curatam si tocam ceapa fideluta ; morcovul si radacina de telina le curatam si le tocam cubulete mici inclusiv ardeiul .

punem carnea la prajit intr-o cratita unsa cu ulei de masline cu tot ceea ce este in castron si o distuim la capac pana scade un pic sosul lasat

punem legumele peste si lasam totul sa se distuie bine .

sa nu uitam de couscous il pregatim intro oala cu un litru de apa cu sare si o lingura de ulei; lasam apa sa fiarba bine si adaugam couscous peste

lasam 2 min, mai fierbem la foc moale inca 3 min pana se ingroasa el.

sa nu uitam de tocanita ca trebuie sa adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba pana scade bine .

se pune usturoiul si verdeata peste ...

se serveste pe o farfurie pe care am pus couscous si tocanita deasupra ..

.va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu couscous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol din cap de porc