Tochitura moldoveneasca

de Bucataras Medi in Porc, 12 Mar 2010 | 16745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g carne de porc
  • -2 carnati( de preferat afumati)
  • -ulei
  • -1 pahar cu vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -sare, piper macinat
  • -2 oua
  • -200 g branza (oaie, vaca , capra.....dupa preferinte)
  • Pentru mamaliga:
  • - malai
  • -apa
  • -sare
  • -putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca:

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.
Separat se prepara mamaliguta si ouale facut ochiuri.
Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei ouale ochiuri iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei peste care radem branza.
Se serveste cu ceva acritura si la fel de bine merge si un pahar de vin.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]