Tort cu vișine și frișcă

de Julie in Torturi, 13 Feb 2011 | 5182 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:  

  •  125 g unt,
  • 150 g zahăr,
  • 50 g cacao,
  • 3 ouă,
  • 100 g făină,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 1 lingură cafea măcinată

Cremă:

  • vișine(aprox. o cană),
  • 300 g smântână pt frișcă,
  • 3-4 linguri zahăr farin

Sirop:

  •  1 cană zahăr,
  • 1 cană apă

Decor:

  • frișcă,
  • vișine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vișine și frișcă:

Blat:
Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt. La sfârșit se incorporează ușor albușurile bătute spumă.Se unge o tava cu ulei ,se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se coace 20-25 min in cuptorul deja incins.Se lasă să se racească și se scoate pe platou.
Sirop:
Apa și zahărul se pun intr-un vas pe foc și se lasă să fiarbă pâna se obține un sirop gros.Se oprește focul și se adaugă vișinele. Se lasă in sirop 25-30 min apoi se scot scurgându-se bine. Cu o parte din sirop se unge blatul, iar o parte se pune in cremă. Se pot folosi vișine congelate sau proaspete.
Crema:

Se bate smântâna cu zahărul farin până se obține frișca, se adaugă 2 linguri din siropul  de la vișine, apoi se adaugă și vișinele.
Asamblare:
Peste blat se intinde crema, se nivelează bine. Deasupra se toarnă gelatină roșie pt decor( obțional),apoi se dă la rece. Se ornează cu frișcă și vișine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vișine și frișcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de ciocolata si crema de mascarpone