Ti-a iesit superb si eu il preparam cu ani in urma in varianta cu fructe, insa pentru mine cel mai adevarat diplomat este cel al copilariei si adolescentei mele, cu crema de ness si cacao la mijloc si portocale confiate...offf...ce amintiri...il savuram la cofetaria Bucuresti, Scala, Capsa
Vai ce de comentarii frumoase!
Gabitzu, ma speriasesi! pfiu...
Merisor, iubita mea, am scris atatea tipsuri pt. a m-am enervat maxim la al doilea tort, adik chiar de revelion, cand sa-l tai, mi-a curs ca lava!!!
Rux, ce ideee cu tortul diplomat de pe vremuri, hai sa facem o reteta! chiar cand l-am facut, mama a zis sa pun coaja confiata de portocala in crema...dar nu am pus. Poate te gandesti la ceva
Va multumesc la toti! <3
Superb tort
Imi plac si ingredientele ce le-ai pus,cu mentiunea ca nici mie nu-mi plac albusurile crude in crema.
Totusi kiwi nu e prea potrivit in cremele cu gelatina,am aflat si eu asta dupa ce nu stiam de ce nu mi s-a inchegat un jeleu de kiwi ))
Daaa...hai sa-l facem...ne gandim si cum si mai discutam...dar eu as inlocui gelatina cu agar-agar...nu vreau porc in prajitura ...ups...de multa vreme n-am mai folosit gelatina...te pup harnicuta fata
Ultima data acum cativa ani am vrut sa prepar o panna cotta , am dizolvat gelatina...si ce mi-e venit sa o miros...vai...am aruncat-o la cos...si de atunci nici ca am mai folosit...mirosea a porc oparit ) am zis-o
Rux sa stii ca ai dreptate! cu gelatina, totusi eu nu o miros :-))) dar in crema nu se simte. O sa caut agar agar si chiar o sa recomand si verisoarei mele care vrea cu tot dinadinsul sa faca creme la rece si nu poate ca sotul ei este turc si nu mananca porc, cauta ceva inlocuitor si chiar am sa-i spun!
Dia sa stii ca eu nu ma omor cu kiwi mai ales ca de cand am venit in Canada ma gasit numai fructe tari de-ti spargi capul cu ele si nu stiam ca nu se foloseste cu gelatina, eu stiam de anananas, mai exact sucul de la ananas! Mersi pt. ponturi fetelor! Va pupicesc!