Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

de Andra_Constantinescu in Conserve, 14 Sep 2016 | 13639 vizualizari

 

Acest zarzavat aromat este tocmai bun la iarna pentru ciorbe. Au iesit 3 l si un pic din cantitatile prezentate.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii;
  • 700 g ardei (kapia, gras, bulgaresc);
  • un plic de conservant (7 g);
  • doua linguri sare grunjoasa;
  • un varf de lingurita de piper;
  • doua linguri de ulei.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei:

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.

Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii.

Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se adauga un plic de conservant, care se amesteca cu 2-3 linguri de rosii intr-o cescuta.

Se pune zarzavatul fierbinte in sticle, se adauga putin ulei pe deasupra, apoi se pun capacele la sticle si se lasa sa se raceasca sub paturi pentru 2-3 zile, dupa care se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]