Rupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final incorporati vanilia si scortisoara. Puneti acest amestec intr-un borcan cu capac, il pastrati la loc...
Spalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat.
Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul.
Atasam instrumentul de stors fructe la robot, incepem sa stoarcem fructele, rand pe rand.
In sucul obtinut punem stelutele de...
Fructele de padure, bine spalate, le punem in blender.
Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul.
Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos.
In pahare, punem iaurt natural, un strat de sos de fructe.
Deasupra presaram fulgi de ovaz si este gata pentru servit.
Este usor...
In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul.
Ii dam cateva pulsuri, pana ciocolata se faramiteaza si preparatul devine spumos. La final punem scortisoara si mai pulsam de doua-trei ori.
Separat, intr-o bolisor, mixam smantana rece, cu zaharul pudra pana obtinem o...
Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul, amestecul de ciocolata cu cafea si cuburile de gheata. Dam drumul la blender si pulsam pana devine...
Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat...
Totul incepe cu niste visine bine coapte, pe care le spalam bine, apoi le scoatem samburii. Din 2 kg - 2,5 kg am obtinut 450 ml sirop de visine. Siropul il amestecam cu mierea, pana ce, aceasta din urma se dizolva. Intr-o sticla punem siropul amestecat cu mierea, apa plata si 5-6 felii de lamaie....
Cafeaua preparata trebuie sa fie tare si o lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Luam o forma de cuburi de gheata, turnam cafeaua in forme o bagam la congelator pana se formeaza cuburi de cafea. Rupem ciocolata bucatele, adaugam laptele, o punem pe baie de aburi la topit. Dupa ce...
Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la...
Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta din urma, se topeste.
Spalam lamaia, una o stoarcem de zeama, iar jumatatea o taiem feliute.
Adaugam visinele cu tot cu sucul sau.
Amestecam si dam peste...
Spalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim. Intr-un bol punem piureul de cirese si apa. Un sfert din lamaie o stoarcem, iar restul o taiem felii. Amestecam totul cu o lingura de lemn, dam drumul si stelutelor de...
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.
Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos. In el punem un rand de capsuni, unul zahar...
Socata reteta bunicii
Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele.
Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste...
Incepem cu sorbetul :
Intr-un vas punem apa plata cu zaharul si le asezam pe flacara aragazului.
Lasam pe foc pana zaharul se topeste, dar sa nu dea in clocot.
Tragem siropul deoparte, adaugam sucul de lamaie si dam la congelator.
Din 30 in 30 de minute, cu ajutorul telului de la mixerul...
Spalam capsunile si le indepartam coditele.
Intr-un blender punem zmeura congelata, capsunile taiate, mierea, zeama de lamaie, inghetata de vanilie si le mixam in blender pana obtinem un piure spumos.
Turnam cate putin lapte pana milkshake-ul devine cremos.
Il turnam intr-un pahar,...
Vinul il punem cu zaharul intr-un ibric. Il asezam pe foc, ii dam cateva clocote si invartim din cand in cand cu lingura pana se topeste zaharul.
Adaugam anasonul si scortisoara, il mai lasam circa 1 minut pe foc. Luam ibricul de pe aragaz, punem feliile de gutuie si portocala si acoperim cu un...
Zmeura o spalam si o scurgem de apa. O bagam la blender si o zdrobim. Trecem printr-o sita ca sa indepartam semintele. Punem zmeura fara seminte inapoi in blender, adaugam putina apa plata (asta o puneti dupa ochi), zeama de lamaie si miere. Mai dam cateva secunde drumul la blender, iar la...
Spalam lamaia si limeul.
Intr-un bol stoarcem lamaia intreaga si jumatate din lime.
Cealalta jumatate de lime si de lamaie le taiem feliute mici.
Peste acestea, punem apa plata, indulcitor Green Sugar si amestecam pana ce, acesta din urma este complet topit. Indulcitor puneti dupa gust,...
Intr-un blender punem pliculetul de frappe, laptele, cuburile de gheata si 4 linguri de inghetata. Dam drumul la blender la viteza mare pana preparatul nostru face spuma. Cand este gata il turnam in pahar. Deasupra punem o jumatate de lingura de inghetata, insa usor ca sa nu se lase pe fundul...
Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa .
O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul.
Lamaie o spalam bine.
Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie,apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem.
Luam siropul de pe...
Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine.
le punem la scurs pe o sita.
intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele.
punem un rand de visine,unul de zahar,iar visine,iar zahar,iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat...
Spalati mai intai fructele cu putina apa cada.
le taiati in doua .
luati un storcator,fie el electric,fie manual si stoarceti sucul fructelor.
daca nu aveti storcator ,bagati o furculita in mijlocul fiecarei jumatate de fruct ,si rasuciti cu o mana furculita iar cu cealalta...
Punem apa intr-o tigaita.
o asezam pe ochiul aragazului iar in momentul in care incepe sa fiarba punem cele doua pliculete de ceai.
le fierbem 1 minut.
dam ceaiul deoparte,scoatem pliculetele si il lasam sa se racoreasca.
spalam lamaile si lime-ul.
taiem cateva feliute dintr-o...
Intr-o cana de sticla sau un bol mai adanc se pune apa. Peste apa se adauga zaharul si invartiti cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste. Portocalele si lamaia le spalati bine cu apa calda. Taiati putina coaja de portocala si de lamaie si adaugati in apa. Atat portocalele cat si lamaia...
Intr-un pahar se pune plicul de frappe si zaharul. Se amesteca bine,apoi peste se pune apa plata . Se invarte pana ce zaharul se topeste.
Menta se zdrobeste marunt si se pune in pahar. Se mai adauga lichiorul de menta si cuburile de gheata.
se invarte pana se amesteca toate aromele...
Apa plata se amesteca cu plicul de frappe.
gheata se taie bucati si se adauga si ea si se mai adauga si o lingurita de sirop de visine.
se amesteca bine toate acestea.
deasupra se orneaza cu frisca,o lingurita sirop de visine si ciocolata rasa.
Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele.
se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana.
sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele.
se serveste cu cuburi de gheata.
Socata reteta bunicii
Intr-o oala se pune apa la fiert .
cand incepe sa fiarba puneti si florile de soc si lasati sa dea dea cateva clocote.
apoi trageti oala de de foc si o mai lasati sa stea asa 30-40 min.
dupa aceasta o strecurari si aruncati florile la gunoi si adaugati zaharul si...
Mix pentru ciocolata calda de casa
Rupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final incorporati vanilia si scortisoara. Puneti acest amestec intr-un borcan cu capac, il pastrati la loc...
Fresh de citrice, cu mere si anason
Spalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat. Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul. Atasam instrumentul de stors fructe la robot, incepem sa stoarcem fructele, rand pe rand. In sucul obtinut punem stelutele de...
Smoothie cu iaurt si fructe de padure
Fructele de padure, bine spalate, le punem in blender. Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul. Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos. In pahare, punem iaurt natural, un strat de sos de fructe. Deasupra presaram fulgi de ovaz si este gata pentru servit. Este usor...
Smoothie cu cafea
In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri, pana ciocolata se faramiteaza si preparatul devine spumos. La final punem scortisoara si mai pulsam de doua-trei ori. Separat, intr-o bolisor, mixam smantana rece, cu zaharul pudra pana obtinem o...
Ice Choco Latte
Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul, amestecul de ciocolata cu cafea si cuburile de gheata. Dam drumul la blender si pulsam pana devine...
Zmeurata
Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat...
Suc de visine cu miere
Totul incepe cu niste visine bine coapte, pe care le spalam bine, apoi le scoatem samburii. Din 2 kg - 2,5 kg am obtinut 450 ml sirop de visine. Siropul il amestecam cu mierea, pana ce, aceasta din urma se dizolva. Intr-o sticla punem siropul amestecat cu mierea, apa plata si 5-6 felii de lamaie....
Ice caffe latte
Cafeaua preparata trebuie sa fie tare si o lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Luam o forma de cuburi de gheata, turnam cafeaua in forme o bagam la congelator pana se formeaza cuburi de cafea. Rupem ciocolata bucatele, adaugam laptele, o punem pe baie de aburi la topit. Dupa ce...
Limoncello
Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la...
Limonada cu visine
Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta din urma, se topeste. Spalam lamaia, una o stoarcem de zeama, iar jumatatea o taiem feliute. Adaugam visinele cu tot cu sucul sau. Amestecam si dam peste...
Fresh de cirese
Spalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii. Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim. Intr-un bol punem piureul de cirese si apa. Un sfert din lamaie o stoarcem, iar restul o taiem felii. Amestecam totul cu o lingura de lemn, dam drumul si stelutelor de...
Capsunata
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati. Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos. In el punem un rand de capsuni, unul zahar...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Florile de soc le punem 5 minute intr-un bol cu apa rece sa iese mizeria si gazulitele. Intr-un borcan de 6 litri din sticla punem apa cu zaharul si amestecam pana ce acesta din urma se dizolva complet. Stoarcem sucul de la o lamaie si jumatate si il punem peste...
Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie
Incepem cu sorbetul : Intr-un vas punem apa plata cu zaharul si le asezam pe flacara aragazului. Lasam pe foc pana zaharul se topeste, dar sa nu dea in clocot. Tragem siropul deoparte, adaugam sucul de lamaie si dam la congelator. Din 30 in 30 de minute, cu ajutorul telului de la mixerul...
Milkshake cu zmeura, capsuni si inghetata
Spalam capsunile si le indepartam coditele. Intr-un blender punem zmeura congelata, capsunile taiate, mierea, zeama de lamaie, inghetata de vanilie si le mixam in blender pana obtinem un piure spumos. Turnam cate putin lapte pana milkshake-ul devine cremos. Il turnam intr-un pahar,...
Vin fiert cu gutuie
Vinul il punem cu zaharul intr-un ibric. Il asezam pe foc, ii dam cateva clocote si invartim din cand in cand cu lingura pana se topeste zaharul. Adaugam anasonul si scortisoara, il mai lasam circa 1 minut pe foc. Luam ibricul de pe aragaz, punem feliile de gutuie si portocala si acoperim cu un...
Suc de zmeura
Zmeura o spalam si o scurgem de apa. O bagam la blender si o zdrobim. Trecem printr-o sita ca sa indepartam semintele. Punem zmeura fara seminte inapoi in blender, adaugam putina apa plata (asta o puneti dupa ochi), zeama de lamaie si miere. Mai dam cateva secunde drumul la blender, iar la...
Limonada cu menta
Spalam lamaia si limeul. Intr-un bol stoarcem lamaia intreaga si jumatate din lime. Cealalta jumatate de lime si de lamaie le taiem feliute mici. Peste acestea, punem apa plata, indulcitor Green Sugar si amestecam pana ce, acesta din urma este complet topit. Indulcitor puneti dupa gust,...
Frappe ciocolatos
Intr-un blender punem pliculetul de frappe, laptele, cuburile de gheata si 4 linguri de inghetata. Dam drumul la blender la viteza mare pana preparatul nostru face spuma. Cand este gata il turnam in pahar. Deasupra punem o jumatate de lingura de inghetata, insa usor ca sa nu se lase pe fundul...
Limonada cu capsuni
Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa . O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul. Lamaie o spalam bine. Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie,apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem. Luam siropul de pe...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine. le punem la scurs pe o sita. intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele. punem un rand de visine,unul de zahar,iar visine,iar zahar,iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat...
Suc de citrice
Spalati mai intai fructele cu putina apa cada. le taiati in doua . luati un storcator,fie el electric,fie manual si stoarceti sucul fructelor. daca nu aveti storcator ,bagati o furculita in mijlocul fiecarei jumatate de fruct ,si rasuciti cu o mana furculita iar cu cealalta...
Lemon Ice Tea
Punem apa intr-o tigaita. o asezam pe ochiul aragazului iar in momentul in care incepe sa fiarba punem cele doua pliculete de ceai. le fierbem 1 minut. dam ceaiul deoparte,scoatem pliculetele si il lasam sa se racoreasca. spalam lamaile si lime-ul. taiem cateva feliute dintr-o...
Oranjada
Intr-o cana de sticla sau un bol mai adanc se pune apa. Peste apa se adauga zaharul si invartiti cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste. Portocalele si lamaia le spalati bine cu apa calda. Taiati putina coaja de portocala si de lamaie si adaugati in apa. Atat portocalele cat si lamaia...
Frappe mentolat
Intr-un pahar se pune plicul de frappe si zaharul. Se amesteca bine,apoi peste se pune apa plata . Se invarte pana ce zaharul se topeste. Menta se zdrobeste marunt si se pune in pahar. Se mai adauga lichiorul de menta si cuburile de gheata. se invarte pana se amesteca toate aromele...
Frappe cu frisca si sirop de visine
Apa plata se amesteca cu plicul de frappe. gheata se taie bucati si se adauga si ea si se mai adauga si o lingurita de sirop de visine. se amesteca bine toate acestea. deasupra se orneaza cu frisca,o lingurita sirop de visine si ciocolata rasa.
Cherry
Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele. se serveste cu cuburi de gheata.
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Intr-o oala se pune apa la fiert . cand incepe sa fiarba puneti si florile de soc si lasati sa dea dea cateva clocote. apoi trageti oala de de foc si o mai lasati sa stea asa 30-40 min. dupa aceasta o strecurari si aruncati florile la gunoi si adaugati zaharul si...