susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete

Desert tort de morcovi

In Torturi la 22 Apr 2021

Blatul : Nuca se rumeneste la cuptor la foc mic. Se curata de coaja amaruie si se pune la blender sa se marunteasca. Morcovul se rade fin. Amestecam faina cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara. Ouale se bat foarte bine cu mixerul. Adaugam zaharul treptat, apoi uleiul, freshul...

Creveti in sos rosu

In Fructe de mare la 22 Apr 2021

Tocam ceapa si ardeiul marunt. Calim usturoiul zdrobit apoi adaugam partea alba de la ceapa, urmeaza capia si partea verde a cepei, sare si piper. Eu am pus si cateva bucatele de radacinoase pentru a-i da un gust mai bun. Urmeaza crevetii, eu am folosit fructe de mare diverse dar e mult mai...

Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe

In Prajituri la 13 Noi 2019

Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina si amestecam. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare batem albusurile spuma pe...

Desert briose cu fructe de padure

In Dulciuri la 23 Mar 2018

Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai putin cu un deget. Adaugam ouale pe rand si batem spuma. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt...

Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

In Dulciuri la 23 Mar 2018

Nuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la rasnita de cafea. Puneti 350 gr malai intr-un bol, acoperiti cu un tifon impaturit in 3, puneti...

Desert pasca cu branza, stafide si unt

In Dulciuri la 23 Mar 2018

Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in...

Crap la cuptor cu sos de rosii

In Peste la 23 Mar 2018

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii....

Spaghette cu fructe de mare

In Paste la 23 Mar 2018

Tocam marunt ceapa, busuiocul si patrunjelul. O parte din usturoi se sdrobeste cu lama cutitului si restul se taie felii, eu am pus vreo 6 catei foarte mari, cu cat mai mult cu atat mai bine. Cateva rosii le-am taiat in jumatati si restul le-am lasat intregi. Mai intai alegem din saculet doar...

Deliciu de spirale la cuptor

In Dulciuri la 22 Iun 2016

Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Aceste paste Ciao pasta mi-au placut foarte mult, sunt luate de la Kaufland si...

Amestec mexican de pui

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2016

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele. Punem câțiva catei de usturoi și orezul. Cand au fiert legumele putem pune bulionul, verdeata si restul de usturoi macinat. Acoperim cu capacul...

Gem de capsuni cu banane

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2016

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata. Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumătate de lămâie pentru ca fructele să-și păstreze...

Gem de capsuni cu ghimbir

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2016

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi  se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat....

Lemon curd

In Dulciuri la 21 Iun 2016

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Lămâile se spala cu bicarbonat de sodiu și se rade coaja unei lamai dar fara partea alba. Se mixeaza untul singur după care se adauga treptat zaharul și se freaca bine pana la topirea lui. Faceti pauze dese sa nu se arda...

Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

In Dulceata / Gem la 8 Iun 2016

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de...

Friptura la cuptor

In Mancaruri cu carne la 1 Mai 2016

Anul asta am pregatit carnea un pic altfel. Am crestat carnea de miel și am impanat-o cu slanina și usturoi. Am făcut un bait din ingredientele de mai sus. Am pus carnea într-un vas adânc astfel încât sa acopere carnea cat mai mult. La câteva ore se mai...

Oua vopsite si decorate de Paste

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2016

Ouale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de sare și 500 ml otet, deci 1 lgt sare si 50 ml otet pt 1 bucata. Punem sarea și otetul în apa...

Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos

In Mancaruri de post la 26 Mar 2016

Legumele se toaca marunt iar sfecla coapta se curata si se da prin razatoarea mare. Calim ceapa si usturoiul apoi capia cu morcovul apoi urmeaza orezul si sfecla cu radacinoasele. Punem vreo 3 l de apa fiarta si putina verdeata. Cand au fiert legumele punem rosiile si mai lasam cateva clocote....

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 23 Mar 2016

Curatam urzicile si le spalam in mai multe  ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund. Se pun in jumatate de cratita cu apa si sare care a dat in clocot, se lasa vreo 10 minute dupa care se...

Outele mele de Paste

In Dulciuri la 22 Mar 2016

Idei deosebite de vopsit si decorat outele de Paste: Joc de buline: se folosesc vopsele normale pe oua perfect albe. Inainte de fierbere ouale se degreseaza temeinic prin frecare cu otet. Se fierb si se lasa sa se usuce si sa se racoreasca. Pe fiecare ou se aplica buline de banda adeziva...

Penne rigate cu spanac si smantana

In Penne la 22 Mar 2016

Punem 2 l de apa la fiert cu niste busuioc uscat, o foaie de dafin, coriandru si un catel de usturoi ca sa dea gust. Cand a dat apa in clocot adaugam sarea si pastele. Amestecam mereu in oala sa nu se lipeasca intre ele. Pastele trebuie sa fiarba al dente, le gustam si cand sunt gata le mai lasam...

Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

In Mancaruri cu carne la 22 Mar 2016

Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi.  Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza imediat cu presa impreuna cu branzeturile, untul, galbenusurile, nucsoara si la sfarsit albusul....

Tocana de legume cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si nervura si se taie cuburi mari dupa care se dau la masina. Morcovul se rade fin o parte si restul se da...

Sarmale manastiresti

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Cartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta. Punem 1 lingurita de boia dulce, condimente si 2 linguri de pasta concentrata de rosii. Potrivim de sare...

Mancare de curcan cu slanina afumata

In Curcan la 22 Mar 2016

Calim usturoiul zdrobit si slanina in putin ulei, adaugam apoi ceapa si la sfarsit morcovul. Punem carnea taiata cubulete, condimentele, o parte din verdeata si o cana de apa fierbinte sau supa.  Cand a fiert carnea punem bulionul si restul de verdeata, acoperim cratita.

Crap de dunare copt

In Crap / Caras la 22 Mar 2016

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Punem lamaia peste. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga...

Portocalopita sau prajitura greceasca

In Dulciuri la 22 Mar 2016

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana...

Saramura de crap

In Crap / Caras la 22 Mar 2016

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la...

Mancarica de ciuperci asortate

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Ciupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se spala bine. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa taiata juliene pentru cateva minute pana-si schimba culoarea dupa...

Sandwich falafel

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

  Nautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi scurgem nautul, il spalam si-l dam prin masina de tocat sau robot impreuna cu putin ulei de masline....

Sarmale cu ciuperci si nuci

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Ceapa alba tocata marunt se caleste in ulei incalzit dupa care punem si partea alba de la ceapa verde. Calim in continuare morcovul ras fin o parte si restul dat prin razatoarea mare. Urmeaza ciupercile tocate marunt si cozile de ceapa verde, amestecam mereu pana se evapora aproape tot...

Afisate 1 - 30 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]