publicat la 22.04.2019
publicat la 18.04.2019
publicat la 15.04.2019
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute din somon
Fierbem cartoful spalat in coaja si morcovul curatat, il fierbem separat. Indepartam pielea de pe fileul de somon si prajim somonul pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Presaram doar un pic de sare peste somon. Dupa ce avem toate ingredientele pregatite si sunt reci sau la temperatura...
Pasta de ton
scurgem apa din conserva de ton si punem tonul intr-un bol adaugand si amestecand cu untul la temperatura camerei adaugam ceapa tocata marunt, zeama de lamaie si saram si piperam dupa gust omogenizam si gata, avem o pasta numai buna de servit cu paine prajita
Somon la gratar cu sos de lamaie
Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula. Bucata de peste o taiem in doua si condimentam cu sare mare si piper. Cand tigaia s-a incins punem bucatile de...
File de cod pane in crusta de malai
Pentru ca eu am avut peste congelat, l-am lasat sa se decongeleze complet apoi l-am tamponat cu prosoape de hartie pentru a scapa de surplusul de apa. Saram si piperam bucatile de peste pe ambele parti si presaram busuioc uscat. Intr-o farfurie batem oul si il amestecam cu faina. In alta...
Pastrav somonat cu busuioc in crusta de malai
Spalam pestele si il tamponam cu un prosop de hartie apoi il feliem. Saram si piperam fiecare bucata in parte si presaram busuioc uscat. Dam apoi bucatile de carne prin faina de malai si prajim timp de aprox. 3 minute pe ambele parti. Scoatem pestele pe prosoape de hartie pentru a...
Salata de ton cu fasole boabe
Turnam tonul intr-un bol si cu o furculita zdrobim bine. Adaugam uleiul de masline, ceapa tocata marunt si zeama de lamaie si amestecam. Scurgem boabele de fasole de sucul din conserva si spalam bine de repetate ori pana boabele sunt curate si nu se mai coloreaza apa. Amestecam...
File pangasius pane cu orez aromat
Asezam pestele pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Taiem in 3 fiecare bucata de file apoi condimentam cu condiment pentru peste pe ambele parti. Dam fiecare bucata de peste prin faina apoi prin oul batut si prajim in ulei incins pe ambele parti. Scoatem bucatile...
Salata de ton
Turnam conserva de ton intr-un bol. Taiem ceapa rondele si le punem peste ton. Adaugam zeama de lamaie si sarea si amestecam. Si gata e cina! Servim cu paine prajita.