Pentru ca hrana sa fie bine asimilata in organism este foarte important sa tinem cont de cantitatea pe care o consumam sa fie sufucienta, alimente de buna calitate, sa fie cat mai proaspete si bine gatite, si pana la urma sa avem si o buna dispozitie.
Trebuie stiut ca nu orice mancare...
Legat de practica religioasa al sarbatorilor de primavara, acest obicei si arta populara este un fenomen stravechi pe teritoriul tarii noastre. Tehnici si elemente ornamentale deosebite s-au pastrat in vestul tarii, in Bihor, mai conservatoare dovedindu-se satele de pe Crisul Negru. Pentru...
Numele de vaccin vine din latinescul " vaccina" ce inseamna variora taurina, o forma mai blanda de varila pe care o faceau bovine,e.
Prima formula de vaccin a fost cea impotriva varicelei ( varsatul de vant), realizata in anul 1796, iar dupa al doilea razboi mondial se foloseau deja cel putin...
Mai mult albus: Ca sa obtii o cantitate mai mare de albus de ou adauga o lingura de apa atunci cand le bati
Taierea aluaturilor calde: Atunci cand doresti sa tai din chec sau cozonacul cald umezeste lama cutitului cu putina apa calduta iar apoi te apuci sa tai.in acest mod ceea ce vei...
Cimbrul isi are originea pe malul Marii Mediteraneene?Creste pe dealurile aride ale Mediteranei. Are funzele mici, verzi - cenusiisi margini curbate in interior. Din mai până în august apar conuri de flori mici, albe sau rozalii. Gustul cald şi înţepător şi aroma...
Pentru o buna intretinere a organismului este necesar sa se cunoasca importanta fiecarei substante ce se gaseste in produsele alimentare - proteine, grasimi, saruri minerale , zaharuri si vitamine.
Proteinele formeaza si regenereaza tesuturile din organism. Ele mai sunt numite si...
Anul acesta 2018 aceasta sarbatoare cade joi 17 mai. Aceasta sarbatoare se mai numeste " Ispas" si se sarbatoreste la 40 de zile de la Pasti si 10 inainte de Rusalii, in a sasea saptamana dupa Inviere. Ea se mai numeste in popor si " Pastele Cailor" deoarece atunci cand Maica Domnului se pregatea...
Sucul de ceapa pentru cresterea parului - Se rade o ceapa mare pe razatoare, se strecoara iar sucul se aplica pe scalp, lasandu-l sa actioneze 30 de minute, se spala parul clatindu-se de mai multe ori pentru a iesi mirosul . Tratamentul se face de 2-3 ori pe saptamana iar primele efecte apar...
Icondeierea oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.
Este de neconceput ca ouăle roşii să nu se găsească pe masa de...
Apare atunci cand placa bacteriana ce se formeaza in mod constant pe dinti, nu este indepartata corespunzator, ca urmare a unui periaj incorect. Se recunoaste prin inflamarea gingiei care la atingere incepe sa sangereze. Ea poate fi tinuta sub control prin realizarea unui periaj corect si prin...
Bine de stiut pentru intocmirea unui meniu
Pentru ca hrana sa fie bine asimilata in organism este foarte important sa tinem cont de cantitatea pe care o consumam sa fie sufucienta, alimente de buna calitate, sa fie cat mai proaspete si bine gatite, si pana la urma sa avem si o buna dispozitie. Trebuie stiut ca nu orice mancare...
Ornamentica oualor incondeiate in bihor
Legat de practica religioasa al sarbatorilor de primavara, acest obicei si arta populara este un fenomen stravechi pe teritoriul tarii noastre. Tehnici si elemente ornamentale deosebite s-au pastrat in vestul tarii, in Bihor, mai conservatoare dovedindu-se satele de pe Crisul Negru. Pentru...
Stiati ca ...
Numele de vaccin vine din latinescul " vaccina" ce inseamna variora taurina, o forma mai blanda de varila pe care o faceau bovine,e. Prima formula de vaccin a fost cea impotriva varicelei ( varsatul de vant), realizata in anul 1796, iar dupa al doilea razboi mondial se foloseau deja cel putin...
Trucuri iscusite pentru retete perfecte
Mai mult albus: Ca sa obtii o cantitate mai mare de albus de ou adauga o lingura de apa atunci cand le bati Taierea aluaturilor calde: Atunci cand doresti sa tai din chec sau cozonacul cald umezeste lama cutitului cu putina apa calduta iar apoi te apuci sa tai.in acest mod ceea ce vei...
Stiati ca
Cimbrul isi are originea pe malul Marii Mediteraneene?Creste pe dealurile aride ale Mediteranei. Are funzele mici, verzi - cenusiisi margini curbate in interior. Din mai până în august apar conuri de flori mici, albe sau rozalii. Gustul cald şi înţepător şi aroma...
Despre alimentatie si meniuri, importanta substantelor nutritve in organism
Pentru o buna intretinere a organismului este necesar sa se cunoasca importanta fiecarei substante ce se gaseste in produsele alimentare - proteine, grasimi, saruri minerale , zaharuri si vitamine. Proteinele formeaza si regenereaza tesuturile din organism. Ele mai sunt numite si...
Inaltarea Domnului
Anul acesta 2018 aceasta sarbatoare cade joi 17 mai. Aceasta sarbatoare se mai numeste " Ispas" si se sarbatoreste la 40 de zile de la Pasti si 10 inainte de Rusalii, in a sasea saptamana dupa Inviere. Ea se mai numeste in popor si " Pastele Cailor" deoarece atunci cand Maica Domnului se pregatea...
STOP CADERII PARULUI
Sucul de ceapa pentru cresterea parului - Se rade o ceapa mare pe razatoare, se strecoara iar sucul se aplica pe scalp, lasandu-l sa actioneze 30 de minute, se spala parul clatindu-se de mai multe ori pentru a iesi mirosul . Tratamentul se face de 2-3 ori pe saptamana iar primele efecte apar...
Traditia si ouale incondeiate
Icondeierea oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca. Este de neconceput ca ouăle roşii să nu se găsească pe masa de...
gingivita
Apare atunci cand placa bacteriana ce se formeaza in mod constant pe dinti, nu este indepartata corespunzator, ca urmare a unui periaj incorect. Se recunoaste prin inflamarea gingiei care la atingere incepe sa sangereze. Ea poate fi tinuta sub control prin realizarea unui periaj corect si prin...