Cum se prepara Prajitura cu ciocolata - Un desert delicios:
Cerne faina, pudra de cacao si praful de copt intr-un bol.
Adauga zaharul, amestecand ingredientele uscate.
Intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul si laptele, apoi toarna incet apa fierbinte, amestecand continuu.
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul lichid si adauga un praf de sare si otetul.
Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, apoi toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C pentru 15-20 de minute, pana trece testul scobitorii. Dupa racire, taie blatul in doua.
Mixeaza untul la temperatura camerei pana devine cremos.
Adauga treptat laptele condensat, amestecand pana obtii o crema fina si pufoasa.
Intinde crema pe primul strat de blat, apoi asaza deasupra al doilea strat de blat.
Topeste ciocolata cu laptele pe baie de aburi, amestecand pana devine omogena apoi pune si smantana si amesteca pana la omogenizare.
Toarna glazura peste prajitura si niveleaz-o cu o spatula.
Deasupra rade ciocolata.