Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege...
Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html
(Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se...
Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește.
Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc mic....
Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1...
Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ½ lingrita).
Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se...
Clatite:
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema. Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La...
Cum se prepara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola
Pasul 1 Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm bine și îi tăiem ca și pentr u pai, feliuțe supțiri sau...
Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe,...
Blat pandispan:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si...
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă,...
Preparare Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara
Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da...
Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte.
Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de lamaie....
Pentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...
Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita.
O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta.
Recurgem la...
Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...
Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca...
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii mai grosute
Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap, omogenizam...
Cum pregatim prajitura:
Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.
Tapetam o tava de chec mica (a...
Pentru astazi am ales
Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege...
Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant
Mai întâi se prepară sosul, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html (Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se...
Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc mic....