Sara_Miki a participat la concursul reteta anului 2012 cu o ciorbita care mi-a atras atentia, mai ales ca eu chiar nu stiam la ce sa folosesc ciupercile Pleurotus :)) cand le vedeam asa, murate, le tot ocoleam :P =)) ) Multumesc, Sara_Miki ! >:D< Ciorbita asta a devenit una din preferatele noastre; este deja a 3-a oara intr-o luna cand o prepar si tot mai vrem :))
Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei.
Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper dupa gust. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 litri de apa clocotita ( in functie de cat de deasa vrem sa fie ciorba ). Taiem gogosarii acri in felii potrivite si ii adaugam in oala in care fierb deja legumele. Pisam usturoiul si-l adaugam si pe el in supa.
Galbenusurile se freaca bine cu smantana ( sau iaurt gras ) si putina apa rece, dupa care adaugam cate un polonic din supa calda, pentru a-i creste temperatura. Dupa ce adaugam cca 3-4 polonice de supa fierbinte, putem turna totul in oala de ciorba. Daca dorim supa mai acra, folosim putin otet sau mai adaugam gogosari murati.
Servim fierbinte, cu ardei iute.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro