-Se mixeaza margarina cu zaharul tos si ouale. -Se spala lamaile cu apa fierbinte; se rade coaja si se stoarce sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc (pt glazura). -Restul de suc de lamaie si coaja de lamaie se inglobeaza in compozitia de ou. -Faina se amesteca impreuna cu amidonul, praful...
-separam albusul de galbenus
-amestecam galbenusul, zaharul,laptele, untul topit si faina
-adaugam albusul batut spuma
-amestecam usor de jos in sus
-taiem merele rondele, le scoatem mijlocul si presaram scortisoara peste ele
-trece rondelele prin aluat si le prajim in ulei incins
-le...
-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce -O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica -punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat,...
-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min
-Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted
-se adauga untul topit si se framanta pana aluatul...
-amestecam ingredientele uscate: faina+praful de copt+cacaoa+cioco
-mixam bine oul+zaharul+zaharul vaniliat+uleiu+laptel
-adaugam compozitzia e ingrediente uscate la cea mixata (3)*...si mixa
-punem hartiute in forma de briose/muffin
-turnam compozitzie in forme(nu pana sus de tot)...
-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade.
-Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu sare si se adauga la compozitie cu ajutorul...
-Intr-un castron se pune oul, zaharul, praful de sare si zaharul vaniliat
-se mixeaza pana se albeste
-se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca
-se adauga laptele si se amesteca
-cacaoa
-pregatim 4 pahar, punem pe fundul (paharului) hartie de copt, se umple...
-se sparg cele doua oua si se mixeaza cu zaharul
-se adauga laptele si uleiul
-se mixeaza
-se adauga faina+praful de copt si se mixeaza
-se imparte compozitzia in doua, jumate se amesteca cu galbenusul
-la cealalta jumate se adauga macul
-ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina,...
-se pun toate ingredientele intr-un castron -si se framanta cu mana -se formeaza bilute -se coc la foc mic, pe treapta de sus cateva minute, pana incep sa prinda culoare -se orneaza cu ciocolata topita
-amestecam margarina rece cu faina -pana rezulta un aluat -adaugam zaharul, ouale, scortisoara, coaja de lamaie si praful de copt -framantam si dam alauatul la frigider 30 min -dupa 30 min incingem cuptorul la 200 grade, intindem aluatul subtire si taiem in forma de triunghiuri si bagam la cuptor
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se pun intr-un castron cu zaharul (poza 1)
Se mixeaza pana se albeste compozitia (poza 2)
Se adauga laptele si se mixeaza in continuare (poza 3)
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la compozitzia de mai sus si se mixeaza ...
Aluat alb:
-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2)
Aluat cacao:
-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4)
Dupa 20...
Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min. (poza 1)
Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa(poza 2)
-le fierbi...
-drojdia se pune intr-un bol, peste ea o lingurita de zahar si umpic de lapte caldut, se lasa 15 min sa se umfle -se pun toate ingredientele intr-un castron (poza 1) -se framanta bine, bine (poza 2) -se lasa 50 min sa creasca -dupa ce a crescut se intinde aluatul pe planul de lucru, sa nu fie...
Pt aluat:
-Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit, din care se intind 2 foi (poza 1)
Pt crema:
-se macina macul (poza 2) -macul se amesteca cu zaharul, faina,praful de copt, zaharul vaniliat, laptele (poza 3) -albusele se bat spuma si se adauga la crema amestecand usor de...
*separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu 60 gr zahar pana se albeste compozitia (poza 1) *albusurile le mixam cu celelalte 60 gr zahar pana obtinem o bezea tare, (poza 2) *amestecam cele 2 compozitii usor cu o lingura de jos in sus (poza 3) *amestecam faina cu amidonul si...
Lemon muffin's
-Se mixeaza margarina cu zaharul tos si ouale. -Se spala lamaile cu apa fierbinte; se rade coaja si se stoarce sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc (pt glazura). -Restul de suc de lamaie si coaja de lamaie se inglobeaza in compozitia de ou. -Faina se amesteca impreuna cu amidonul, praful...
"Gogosi" cu mere
-separam albusul de galbenus -amestecam galbenusul, zaharul,laptele, untul topit si faina -adaugam albusul batut spuma -amestecam usor de jos in sus -taiem merele rondele, le scoatem mijlocul si presaram scortisoara peste ele -trece rondelele prin aluat si le prajim in ulei incins -le...
Donuts
-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce -O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica -punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat,...
Crofne banatene
-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min -Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted -se adauga untul topit si se framanta pana aluatul...
Muffin's cu ciocolata
-amestecam ingredientele uscate: faina+praful de copt+cacaoa+cioco -mixam bine oul+zaharul+zaharul vaniliat+uleiu+laptel -adaugam compozitzia e ingrediente uscate la cea mixata (3)*...si mixa -punem hartiute in forma de briose/muffin -turnam compozitzie in forme(nu pana sus de tot)...
Coronita umpluta
-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade. -Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu sare si se adauga la compozitie cu ajutorul...
Chec fara grasime...fara cuptor :)
-Intr-un castron se pune oul, zaharul, praful de sare si zaharul vaniliat -se mixeaza pana se albeste -se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca -se adauga laptele si se amesteca -cacaoa -pregatim 4 pahar, punem pe fundul (paharului) hartie de copt, se umple...
Chec marmorat cu mac
-se sparg cele doua oua si se mixeaza cu zaharul -se adauga laptele si uleiul -se mixeaza -se adauga faina+praful de copt si se mixeaza -se imparte compozitzia in doua, jumate se amesteca cu galbenusul -la cealalta jumate se adauga macul -ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina,...
Bile de cocos
-se pun toate ingredientele intr-un castron -si se framanta cu mana -se formeaza bilute -se coc la foc mic, pe treapta de sus cateva minute, pana incep sa prinda culoare -se orneaza cu ciocolata topita
Trigoane crocante
-amestecam margarina rece cu faina -pana rezulta un aluat -adaugam zaharul, ouale, scortisoara, coaja de lamaie si praful de copt -framantam si dam alauatul la frigider 30 min -dupa 30 min incingem cuptorul la 200 grade, intindem aluatul subtire si taiem in forma de triunghiuri si bagam la cuptor
Desert pancakes Jamie Oliver
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se pun intr-un castron cu zaharul (poza 1) Se mixeaza pana se albeste compozitia (poza 2) Se adauga laptele si se mixeaza in continuare (poza 3) Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la compozitzia de mai sus si se mixeaza ...
Panda
Aluat alb: -se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1) -se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2) Aluat cacao: -se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3) -se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4) Dupa 20...
Amandina
Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min. (poza 1) Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa(poza 2) -le fierbi...
Cornuri
-drojdia se pune intr-un bol, peste ea o lingurita de zahar si umpic de lapte caldut, se lasa 15 min sa se umfle -se pun toate ingredientele intr-un castron (poza 1) -se framanta bine, bine (poza 2) -se lasa 50 min sa creasca -dupa ce a crescut se intinde aluatul pe planul de lucru, sa nu fie...
Prajitura cu mac
Pt aluat: -Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit, din care se intind 2 foi (poza 1) Pt crema: -se macina macul (poza 2) -macul se amesteca cu zaharul, faina,praful de copt, zaharul vaniliat, laptele (poza 3) -albusele se bat spuma si se adauga la crema amestecand usor de...
Pufoase
*separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu 60 gr zahar pana se albeste compozitia (poza 1) *albusurile le mixam cu celelalte 60 gr zahar pana obtinem o bezea tare, (poza 2) *amestecam cele 2 compozitii usor cu o lingura de jos in sus (poza 3) *amestecam faina cu amidonul si...