Intr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se face un aluat semilichid .
In cazul de fata am...
Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30 minute.
Se coc clatitele la un foc potrivit pe o tigaie incinsa bine. Din acest aluat se...
Se spala bine merele. Cu un cutit bine ascutit se scoate codita si se fac gropite in fiecare mar. In gropita de la mar se adauga cite o lingurita de zahar, apoi se umple cu visina scursa de sucul ei si se aranjeaza pe tava de la cuptor, care este unsa cu unt sau ulei.
Se fac cu scobitoarea...
Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine.
Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema.
Separat intr-un vas se...
Se spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat;
Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm;
In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung...
Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.
Zaharul si...
Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam.
impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao.
Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.
Taiem in forma de posetuta si o...
Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite.
Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se...
Prepararea: Batem ouale cu zaharul,si mierea cu praful de copt la baia mare,dupa ce se raceste mierea o adaugam cu ouale si cate un pic faina(cernuta in prealabil) din aluatul rezultat facem 6 foi. Se coc la temperatura de 220 grade celsius..Cum s-a copt foaia o scoatem si o taiem..dupa forma...
Se prepara in felul urmator: batem untul cu zaharul bine-bine, adaugam laptele si dupa adaugam bicarbonatul de sodiu si in sfarsit faina…se bate bine toate..si se pune aluatul in forme mici.
Lasam 20 min la cuptor incins la 180 grade.
Cand sunt gata le ungem cu crema preparata...
Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se...
Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală
Se face blatul conform indicatiilor de pe cutie si se coace. Intre timp, se face crema de tiramisu aferenta cutiei.
Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2, se aseaza pe platou prima jumatate, se intinde crema, apoi se aseaza piscoturile de...
Aluatul se lasa 1 ora la dospit. In jumatate de coca se poate pune cacao. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scufunda o data in siropul fierbinte, dupa care se tavalesc prin nuca (zahar, nuca de cocos).
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul (de preferinta pudra) in ploaie, se adauga galbenusurile (unul cate unul), apa, cacaoa, mierea, praful de copt si faina, amestecandu-se continuu. Compozitia se da la cuptor cca 45 min.
Se pune laptele pe foc cu 250 gr zahar, pana se incalzeste, se...
M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun...
Se face un blat astfel:
se bat cele 8 albusuri cu 8 linguri apa pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si la final faina cu praful de copt. Daca vrem sa fie de cacao inlocuim o lingura faina cu una de cacao.
Se coace la foc potrivit 180 grade aprox 40 min...
1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut.
2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert...
Pregatesti asa:
-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut! se da la cuptor pt 25 de...
Se amesteca ouale cu zaharul cu mixterul, se adauga 1/2 plicuri praf de copt si zahar vanilat. Apoi se pune in forma de inimioara (sau se face un blat patrat si dupa coacere se taie in forma dorita) si se pune la cuptor aprox. 30 de minute.
Intre timp se face budinca. Cand se raceste budinca se...
Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.
Pentru crema, ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum....
Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat...
Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da...
Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat...
Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga margarina (*) taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza.
Sau din 500 grame din ciocolata preferata amaruie, neagra sau cu lapte (se...
Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.
Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt....
Se mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala inauntru. Se lasa 2-4 ore pentru a se intari. Pofta buna!!!
Antal Alina, Reghin
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi.
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se...
Blat: Se framanta ingredientele si se da la rece 1h.Se intinde apoi in forma de tarta ,se pun deasupra boabe de fasole pentru a nu se umfla si se coace la foc potrivit 15-20min.
Crema: Se bate cu mixerul praful de frisca cu laptele,conform instructiunilor de utilizare.Se adauga zaharul vanilat...
Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata.
Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc).
Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau...
Minichecuri cu visine si ciocolata
Intr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se face un aluat semilichid . In cazul de fata am...
Piramida de clatite cu visine si prune uscate
Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30 minute. Se coc clatitele la un foc potrivit pe o tigaie incinsa bine. Din acest aluat se...
Mere coapte cu visine a la Anisoara / Concurs Bucatarasul copiilor
Se spala bine merele. Cu un cutit bine ascutit se scoate codita si se fac gropite in fiecare mar. In gropita de la mar se adauga cite o lingurita de zahar, apoi se umple cu visina scursa de sucul ei si se aranjeaza pe tava de la cuptor, care este unsa cu unt sau ulei. Se fac cu scobitoarea...
Prajituri cu fructe
Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema. Separat intr-un vas se...
Mere in foietaj a la Diana
Se spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat; Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm; In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung...
Tort festiv foarte gustos a la Mihaela
Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius. Zaharul si...
Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela
Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam. impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao. Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar. Taiem in forma de posetuta si o...
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan
Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite. Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii. Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se...
Tort hochei a la Mihaela Balan
Prepararea: Batem ouale cu zaharul,si mierea cu praful de copt la baia mare,dupa ce se raceste mierea o adaugam cu ouale si cate un pic faina(cernuta in prealabil) din aluatul rezultat facem 6 foi. Se coc la temperatura de 220 grade celsius..Cum s-a copt foaia o scoatem si o taiem..dupa forma...
Prajitura Buburuza a la Mihaela Balan
Se prepara in felul urmator: batem untul cu zaharul bine-bine, adaugam laptele si dupa adaugam bicarbonatul de sodiu si in sfarsit faina…se bate bine toate..si se pune aluatul in forme mici. Lasam 20 min la cuptor incins la 180 grade. Cand sunt gata le ungem cu crema preparata...
Tort apetisant si delicios a la Carmen
Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se...
Tort tiramisu a la Mihaela
Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală Se face blatul conform indicatiilor de pe cutie si se coace. Intre timp, se face crema de tiramisu aferenta cutiei. Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2, se aseaza pe platou prima jumatate, se intinde crema, apoi se aseaza piscoturile de...
Cornulete insiropate
Aluatul se lasa 1 ora la dospit. In jumatate de coca se poate pune cacao. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scufunda o data in siropul fierbinte, dupa care se tavalesc prin nuca (zahar, nuca de cocos).
Tort “Cuibul dragostei”
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul (de preferinta pudra) in ploaie, se adauga galbenusurile (unul cate unul), apa, cacaoa, mierea, praful de copt si faina, amestecandu-se continuu. Compozitia se da la cuptor cca 45 min. Se pune laptele pe foc cu 250 gr zahar, pana se incalzeste, se...
Trei torturi speciale a la Liliana
M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun...
Tort vioara
Se face un blat astfel: se bat cele 8 albusuri cu 8 linguri apa pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si la final faina cu praful de copt. Daca vrem sa fie de cacao inlocuim o lingura faina cu una de cacao. Se coace la foc potrivit 180 grade aprox 40 min...
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac
1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. 2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert...
Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo
Pregatesti asa: -amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut! se da la cuptor pt 25 de...
Tort inimioară cu dragoste de la Luciana
Se amesteca ouale cu zaharul cu mixterul, se adauga 1/2 plicuri praf de copt si zahar vanilat. Apoi se pune in forma de inimioara (sau se face un blat patrat si dupa coacere se taie in forma dorita) si se pune la cuptor aprox. 30 de minute. Intre timp se face budinca. Cand se raceste budinca se...
Tort Mimi a la Cosmin
Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Pentru crema, ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum....
Tort cu iaurt
Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat...
Tort diplomat cu fructe si piscoturi
Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da...
Tort diplomat cu trandafiri
Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat...
Portocale in ciocolata
Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga margarina (*) taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza. Sau din 500 grame din ciocolata preferata amaruie, neagra sau cu lapte (se...
Tort Mimi
Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt....
Bomboane Raffaelo
Se mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala inauntru. Se lasa 2-4 ore pentru a se intari. Pofta buna!!! Antal Alina, Reghin
Prajitura cu portocale si cocos
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se...
Tarta cu fructe
Blat: Se framanta ingredientele si se da la rece 1h.Se intinde apoi in forma de tarta ,se pun deasupra boabe de fasole pentru a nu se umfla si se coace la foc potrivit 15-20min. Crema: Se bate cu mixerul praful de frisca cu laptele,conform instructiunilor de utilizare.Se adauga zaharul vanilat...
Tort Arici pogonici
Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata. Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau...