Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat

de Bucataras in Prajituri, 2 Sep 2024 | 3404 vizualizari

 

 Descoperă rețeta delicioasă de prăjitură răsturnată cu pere, un desert savuros și ușor de preparat. Bucură-te de combinația perfectă între perele caramelizate și un blat pufos, ideal pentru orice ocazie specială sau ca o răsfățare dulce de zi cu zi.
Pentru aceasta Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, unt, pere.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:

  • 125 g zahăr
  • 5 ouă
  • 125 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de lămâie

Pentru caramel:

  • 60 g unt
  • 125 g zahăr
  • 4-5 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:

Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat

Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul în 2-3 tranșe, până când compoziția devine tare, spumoasă și albicioasă. Adăugați zahărul vanilat, esența de lămâie și gălbenușurile. Încorporați treptat făina, amestecând ușor cu o spatulă.

Spălați bine perele și tăiați-le în două. Scobiți cu o linguriță sau un cuțit mic mijlocul jumătăților de pere, pentru a îndepărta semințele și părțile tari. 

 Puneți zahărul direct în tava pentru prăjitură, acoperită cu o foaie de copt. Puneți peste zahăr bucățele de unt din loc în loc. Apoi așezați deasupra perele, cu fața în jos.

Turnați aluatul peste perele așezate în tavă și întindeți uniform pe toată suprafața tăvii. Puteți scutura ușor recipientul pentru ca aluatul să pătrundă bine printre bucățile de pere de dedesubt.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

După ce prăjitura s-a copt, lăsați-o să se răcească ușor, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou, astfel încât perele caramelizate să fie deasupra.

Incearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.

Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide