publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Amestec de legume cu orez prefiert
Dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs 20 minute. Ciupercile se curata, se taie in bucati mari , se sareaza si se pun pe grill sau se coc la Dry Cooker. Cepa si morcovul curatate se taie rondele fine si se calesc la Dry Cooker , intr-o lingura de ulei. Scurgem...
Parjoale din soia cu legume
Lasam granulele de soia la inmuiat in apa fierbinte cca. 30 minute, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Separat fierbem cartofii si norcovul. Scurgem bine soia, o amestecam cu legumele fierte si pasate, marar , patrunjel, piper, delikat. Adaugam cca 5-6 linguri cu faina, pentru a se lega...
Mancare de praz cu masline
Curatam legumele si le spalam. Ceapa se caleste in ulei incins, iar peste ea se adauga prazul taiat rondele, telina taiata felii si cartofii taiati in sase. Se presara sare si piper dupa gust. Cozile verzi de praz se taie marunt impreuna cu frunzele de telina si se calesc in putin...
Snitele de soia in sos de mustar
Fierbem snitelele de soia, cca 10 minute, in apa cu delikat, foi de dafin si boabe de piper. Cand s-au fiert le scurgem bine de apa si le presam in palme, folosindu-ne de prosoape de hartie pentru a elimina cat mai multa apa. Sosul de mustar il amestecam cu 2 linguri de faina si un vf de cutit...
Chiftele de ciuperci
Ciupercile se dau intr-un clocot , apoi se toaca in robot, impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si feliile de paine. Se potriveste amestecul de sare/ delikat si piper, apoi se formeaza cu mana chiftele care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins....
Orez cu legume si spanac
Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar...
Dovleac cu orez la cuptor
Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste dovleacul cu orez, apoi presaram un praf de sare si 5-6 linguri cu...
Salata de orez prefiert
Punem orezul la fiert, in apa clocotita, cu putina sare. Cand e gata, scurgem surplusul de apa ( cum procedam la paste ). Separat calim legumele feliate ( ceapa, morcovul, ardeiul ) in putin ulei. Adaugam ciupercile bucati si lasam sa fie bine cuprinse. Cand legumele sunt calite amestecam in...
Snitele de soia
Intr-o oala punem la fiert 2 litri cu apa, delikat, piper si doua foi de dafin. Cufundam bucatile de soia in apa si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. Cand sunt fierte, scoatem bucatile de soia din apa, le lasam sa se raceasca putin si le presam bine in maini, cu ajutorul...
Tocanita de cartofi, cu gogonele murate
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ). Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul...
Mancare de vinete
Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa ( eu mai mult le fierb decat le calesc, pentru ca am probleme cu fierea :P ). Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de...
Mancarica de vinete si dovlecei
Dovlecelul il tai bucati potrivite , presari cu sare si-l lasi deoparte. Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la prajit, in 2 linguri de ulei si jumatate de cescuta cu apa. Cand capata culoare aurie, se adauga o cana cu apa calda...
Ratatouille a' la Tavi
Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc pe ambele parti, fara ulei , in tigaia teflonata. Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul , telina, ardeiul gras , apoi se pun la prajit in doua linguri de ulei de masline, mestecand continuu....
Mancarica de dovlecei si ciuperci
Ceapa, morcovul si telina se taie fideluta si se calesc in putina apa cu ulei, pana capata o culoare aurie. Completam cu o cana de apa, apoi adaugam cartofii taiati cubulete, ciupercile si la final dovleceii. Cand sunt aproape fierti dovleceii, punem in...
Fasolica de post
Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele. Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare, 3...