Ksenya

5

Bucataras
senzational

Acum in Bacau

Bucataras din 05.04.2012

RETETE265
PRIETENI135
Retete

Berbecut cu gutui in stil grecesc gatit la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 28 Oct 2020

  Punem aparatul slow cooker Crock Pot in priza adaugam uleiul si reglam   pe functia   High.  Cand s-a incalzit uleiul, adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, adaugam carnea si amestecam pe toate partile pana se sigileaza complet.  Adaugam o ceasca...

Fasole in stil grecesc preparat la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 26 Oct 2020

Fasolea fiarta bob intreg (vezi reteta aici)   o punem intr-o strecuratoare ca sa eliminam surplusul de lichid. Statm aparatul slow cooker Crock Pot pe functia Slow pentru 3 ore. Adaugam uleiul de masline. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam fasolea strecurata, ceapa ardeiul...

Fasole fiarta la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 26 Oct 2020

Punem fasolea la fiert in apa rece, cand incepe sa fiarba mai lasam 7 minute, apoi ccoatem fasolea si o lasam sa se scurga intr-o sita. Adaugam fasolea scursa in vasul aparatului  slow cooker Crock Pot , adaugam  apa fierbinte. Setam aparatul pe functia Slow si lasam la fiert 3...

Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 26 Oct 2020

Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul aparatului  slow cooker Crock Pot , si cand este incalzit bine, adaugam ceapa curatata,spalata si...

Castraveti picanti pentru burgeri

In Conserve la 25 Sep 2020

  Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul...

Desert tarta cu mascarpone si frisca

In Prajituri la 6 Sep 2020

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga biscuitii cu untul   si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se   da la frigider pentru o...

Lamb Kadai- berbecut in stil indian

In Oaie la 6 Sep 2020

  Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul   si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.  Intr-o tigaie incapatoare   adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine...

Gem-marmelada de coarne

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2020

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30...

Anghila in stil grecesc

In Peste la 31 Aug 2020

    Pestele il spalam si-i inlaturam pielea   si capul.  Intr-o tigaie   adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul , lasam descoperit...

Salata de dovlecel la borcan

In Conserve la 27 Iul 2020

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute. La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat...

Chiftele de dovlecei

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2020

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator. Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat,...

Piept de rata cu suc de portocale

In Rata la 8 Iun 2020

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute. Il scoatem...

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

In Piine la 23 Mai 2020

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele, va rezulta   compozitia ca o smantana mai groasa. Acoperim cu un prosop   si lasam la...

Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

In Slow Cooker la 20 Mai 2020

  Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.  Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.  Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica   si partea   verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste...

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

In Dulciuri la 18 Mai 2020

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.  Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.  Rasturnam...

Aripioare de pui super crispy

In Pui la 15 Mai 2020

  Aripioarele le   trecem prin   flacara aragazului, pentru   a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.   Spalam  si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact   intr-o caserola cu capac.  Separat, intr-un castron...

Chiftelute din peste

In Peste la 12 Mai 2020

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.  Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.  Morcovul il...

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

In Supe la 5 Mai 2020

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta. Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa....

Caracatita in stil asiatic

In Fructe de mare la 1 Mai 2020

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm. Sosul se...

Desert tort expres Lapte de pasare

In Torturi la 27 Apr 2020

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea). Adaugam untul topit, amestecam bine. Intr-o tava cu...

Bors taranesc de coada de vitel II

In Supe/Ciorbe la 25 Apr 2020

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute. Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt...

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2020

  Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert   putina sare si la foc   mediu pentru 10 minute. Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet. Alegeti servetelele cu...

Pui in cinci culori

In Pui la 4 Apr 2020

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute. Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se...

Salata de scrumbie cu cartof copt

In Peste la 2 Apr 2020

Pestele daca este intreg, il curatam bine, inlaturam capul si maruntaiele si-l filetam. 1/2 din fileu il portionam in bucati cam de 2 cm. Intr- un  borcan cu capac etans, asezam un rand de peste, apoi un rand de ceapa presaram putin coriandru macinat, stropim cu un pic de sos de rodii,...

Piept de pui cu ciuperci si smantana

In Pui la 1 Apr 2020

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la...

Supa de ciuperci

In Supe la 28 Mar 2020

Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si  taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat si taiat grosier. Amestecam. Acoperim si la foc mic mai lasam 1 minut. Adaugam ciupercile...

Desert placinta cu iaurt si stafide

In Dulciuri la 27 Mar 2020

Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine. Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine...

Scrumbie sarata

In Peste la 24 Mar 2020

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet. Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul,...

Midii Bloody Mary

In Jamie Oliver la 17 Mar 2020

Midiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita. Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista. Amestecam bine si adaugam sosul obtinut peste midii, amestecam lasam 2-3 minute la foc iute,;  ce...

Desert placinta cu mere Sarlatanca

In Prajituri la 6 Ian 2020

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si sarea, pana se deschide la culoare, adaugam coaja de lamaie si untul topit. Adaugam faina cernuta si...

Afisate 61 - 90 din 265 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]