Midii Bloody Mary

de Ksenya in Jamie Oliver, 17 Mar 2020 | 2824 vizualizari

 

Preparatul de fata este gatit dupa reteta lui Jamie Oliver.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g pasta de rosii, eu am pasat o cutie de rosii in sucul lor
  • 1 lingura de sos Worcestershire
  • 3 lingurite hrean din borcan
  • 1 ardei iute scos nervurile si semintele ,tocat marunt
  • 2-3 tije apio cu tot cu fruze tocat marunt
  • 4 catei usturoi tocati marunt
  • 100 ml vin de Porto sau alt vin dulce de care aveti
  • 50 ml vodca
  • sucul de la o lamaie
  • 2 kg de midii curatate de mustati si spalate bine
  • pentru servit
  • 2 linguri ulei masline
  • patrunjel tocat marunt
  • Paine prajita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii Bloody Mary:

Midiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita.

Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista.

Amestecam bine si adaugam sosul obtinut peste midii, amestecam lasam 2-3 minute la foc iute,;  ce s-au deschis toate midiile cu o paleta le scoatem intr-un castron incapator pentru servit.

Sosul ramas il lasam sa scada, potrivim de sare si piper dupa gust.

Va rezulta un sos bine legat pe care il vom turna peste midii.

Stropim cu ulei de masline si presaram cu patrunjel tocat.

Servim imediat cu paine prajita.

TIPS-URI

1

Verificati, daca midiile sunt inchise, aruncati-le!

2

Puteti sa adaugat mai mult ardei iute daca doriti mai picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii Bloody Mary" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii pane