De mult cautam o salata de castraveti. Imi placeau cei de la Kuhne pana sa fac eu, singurul incovenent a brandului e ca au pretul piperat nitel, pentru cei 600 g. Anul acesta am avut multi castraveti si a trebuit sa reproduc reteta lor.
O salata de castraveti buna pentru burgeri, dar nu numai.
Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator.
Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul se toaca marunt. Usturoiul se toaca dupa preferinte. Se adauga si restul ingredientelor mai putin mustarul pe care o sa-l punem la fundul borcanului.
Amestecam de cateva ori timp de o ora, apoi umplem borcanele spalate si sterilizate in prealabil, tasam sa iasa lichidul la suprafata, acoperind toata suprafata, capsam borcanele cu capace spalate si sterilizate si sterilizam la bain- marie 17 minute de la primul clocot.
Se dau sub patura pana se racesc complet.
1
Puteti folosi castraveti si mai maricei.
2
Dozati ardeiul iute dupa preferinta.
3
La fundul oalei in care se va steriliza borcanele neaparat puneti un prosop de baucatarie sau tesatura, focul mic.
4
Umpleti borcanele pana la guler, daca sunt prea pline, riscati sa nu sterilizeze bine.