Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape
Puneti la foc si completati cu apa
Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc...
Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute.
Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu atata apa cat sa acopere 2 degete deasupra leguminoaselor.
Fierbem la foc mic cam 20 minute, pana...
Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza...
Cum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie:
Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea...
Tocam toate legumele si le punem intr-o oala,la fel si tijele,adaugam nautul clatit sub jet de apa si scurs,zdrobim usturoiul.Adaugam apa. Cand incepe sa clocoteasca miscoram flacara ,acoperim si lasam la fiert circa o ora si jumatate.Supa este gata.
Se poate servi ca atare...
Fierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html
Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15...
Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi cartofii, i-am lasat alte 3 minute. Am adaugat 3 litri de apa clocotita si am lasat sa fiarba cam 10 minute....
Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna...
Punem carnea la fiert in apa,scoatem toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi o taiem bucati .Zeama o strecuram si adaugam carnea si cartofii curatati si taiati cubulete si lasam la fiert 15 minute.Separat calim ceapa tocata marunt...
Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute.
Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert.
Oprim flacara, scoatem carnea din...
Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii.
Prazul il tocam .
Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit, adaugam prazul. Calim prazul cu un pic de sare pana se inmoaie. Adaugam cartofii si dovleacul, amestecam,...
Carnea cu os o punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am injumatatit timpul, adaugam meiul, lasam la fiert foc mic, separate fierbem cartofii intregi cu putina sare....
Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa.
Intr-o oala incapatoare se toaca legumele si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si...
Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe acoperit cu capac cam atat cat sa intre furculita usor in carne la foc domol. Se scoate ceapa si se adauga...
Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele.
Lasam 2 minute ,oprim cateva bucatele pentru ornat,apoi adaugam supa de legume ,faina desfacuta in apa ,laptele...
Mazarea o punem la inmuiat peste noapte.
A 2-a zi aruncam apa si turnam alta .La foc mic ,fierbem cam 40 minute pana cand mazarea se desface si devine ca un piure.
In alta oala frigem baconul pana devine crocant ,il scoatem si-l dam deoparte , in locul lui adaugam uleiul,i ceapa tocata si...
Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi...
Ciorba cu mugur de vitel
Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc...
Supa ucraineana de bob cu taitei de casa
Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute. Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu atata apa cat sa acopere 2 degete deasupra leguminoaselor. Fierbem la foc mic cam 20 minute, pana...
Supa thailandeza de legume
Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza...
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie
Cum se prepara Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie: Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea...
Supa de naut
Tocam toate legumele si le punem intr-o oala,la fel si tijele,adaugam nautul clatit sub jet de apa si scurs,zdrobim usturoiul.Adaugam apa. Cand incepe sa clocoteasca miscoram flacara ,acoperim si lasam la fiert circa o ora si jumatate.Supa este gata. Se poate servi ca atare...
Supa de raci
Fierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15...
Supa de dovlecei cu paste
Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi cartofii, i-am lasat alte 3 minute. Am adaugat 3 litri de apa clocotita si am lasat sa fiarba cam 10 minute....
Supa mediteraneana de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna...
Bors ucrainesc
Punem carnea la fiert in apa,scoatem toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi o taiem bucati .Zeama o strecuram si adaugam carnea si cartofii curatati si taiati cubulete si lasam la fiert 15 minute.Separat calim ceapa tocata marunt...
Soleanka - Supa rusesca de carne
Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert. Oprim flacara, scoatem carnea din...
Supa crema de dovleac
Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit, adaugam prazul. Calim prazul cu un pic de sare pana se inmoaie. Adaugam cartofii si dovleacul, amestecam,...
Ciorba hutulilor
Carnea cu os o punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am injumatatit timpul, adaugam meiul, lasam la fiert foc mic, separate fierbem cartofii intregi cu putina sare....
Supa de ciuperci
Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa. Intr-o oala incapatoare se toaca legumele si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si...
Zeama de cocos in stil Basarabean
Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe acoperit cu capac cam atat cat sa intre furculita usor in carne la foc domol. Se scoate ceapa si se adauga...
Brokkolicremesuppe mit Garnelen- Supa crema de brocoli cu creveti
Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele. Lasam 2 minute ,oprim cateva bucatele pentru ornat,apoi adaugam supa de legume ,faina desfacuta in apa ,laptele...
Supa de mazare cu bacon
Mazarea o punem la inmuiat peste noapte. A 2-a zi aruncam apa si turnam alta .La foc mic ,fierbem cam 40 minute pana cand mazarea se desface si devine ca un piure. In alta oala frigem baconul pana devine crocant ,il scoatem si-l dam deoparte , in locul lui adaugam uleiul,i ceapa tocata si...
Bors de urzici cu fasole
Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi...