publicat la 11.05.2014
publicat la 09.05.2014
publicat la 05.05.2014
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornuri cu branza si cascaval
Dizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam uleiul,sarea,restul de apa calda si drojdia crescuta.Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.Lasam sa se...
Chifle pufoase cu branza topita
Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul...
Rulouri de pizza din aluat de foietaj
Lasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat.Presaram pe masa de lucru putina faina si punem aluatul.Il mai intindem putin cu sucitorul.Pe prima parte de aluat eu am pus carnatii si cascaval ras.Am rulat si am taiat bucati de circa 3-4 cm.Pe ce-a de a doua bucata de aluat am pus...
Paine cu masline
Intr-un castron mai mare amestecam faiana si sarea. Dizolvam drojdia in 100 ml de apa din cei 600 si o adaugam peste faina odata cu restul de apa ramasa. Adaugam si maslinele si amestecam vartos cu lingura pana se omogenizeaza bine. Atentie, nu se framanta cu mana, doar cu lingura. Presaram...
Paine alba
Intr-un castron mai mare se amestecăm faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizam drojdie proaspătă, o dizolvam în 100 ml de apă caldă din cei 600 ml prevăzuţi iniţial, şi o adăugam în faină odată cu restul apei. Amestecăm vîrtos ingredientele pînă la...
Japoneze
Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri de lapte caldut si 2 linguri rase cu faina. Omogenizam bine si dam vasul la loc cald, ferit de curentii de aer pana isi dubleaza volumul si maiaua incepe sa faca basicute. Amestecam faina cu sarea si...
Paine cu lapte
Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim putin,si 4 linguri de faina.Punem intr-un loc ferit de curenti de aer (eu am pus castonelul in cuptorul cu microunde) la dospit circa 10 minute. In reteta originala se pun ingredientele...
Paine "Floarea soarelui"
Din toate ingredientele preparam un aluat,pe care il lasam circa 45 de minute. Impartim aluatul in 2 parti si intindem o foaie cat mai subtire posibil(cu ulei pe masa de lucru,nu faina).Am uns foaia cu ulei tinut la cald.Am rulat bine foaia si am taiat felii de 2cm si le-am asezat in forma ,in...
Pizza tarta
Blatul de pizza: -amestecam intr-un castron drojdia cu o lingura de faina,trei linguri cu apa calda si putin zahar,pana obtinem o pasta omogena.O acoperim si o lasam la crescut pana se umfla si isi dubleaza volumul.Punem intr-un castron faina,iar in mijlocul ei facem o gropita unde turnam...
Pizza
Preparare blat: Din faina,drojdie,apa,sare,zahar si ulei sa prepara un aluat,care se lasa la crescut 30 minute. Se face din aluat o painisoara mare sau se patru mai mici.Se face o taietura in forma de cruce pe acestea si se presara cu un pic de faina.Se mai lasa sa creasca 20-30...
Painici aducatoare de noroc
Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit. Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se...