Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Dec 2015 | 26796 vizualizari

 

Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie
Va prezint un aluat de foietaj tocmai bun daca tineti post, dupa o reteta pe care mi-a dat-o matusa mea.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: faina, drojdie, ulei

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:

Cum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. 

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).

Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.

Daca va doriti o reteta clasica puteti incerca Aluat de foietaj cu unt sau Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

Noua ne place tare mult si aluatul pentru Haiose

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran