publicat la 18.11.2013
publicat la 29.04.2013
publicat la 19.03.2013
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de ciocolata
Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin...
Clatite cu ciocolata
Se bat ouale, se amesteca cu faina , praful de sare si se adauga laptele pe care il vom pune treptat, amestecand mereu , pentru a evita formarea de cocoloase.se prajesc clatite subtiri pana terminam compozitia Pentru umplutura: Galbenusurile de ou se freaca bine cu zaharul pudra, se...
Marmelada de caise
Caisele spalate si uscate se rup in doua, se amesteca cu zahar, pastaile de vanilie taiate in doua pe lungime si sucul de lamaie. Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa asa timp de o ora. Apoi se pun la fiert si dupa ce a fiert un clocot, se retrage de pe foc, se acopera din nou cu...
Parfait de banane cu ciocolata
Oul impreuna cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste. In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom . Se...
Tort racoritor de vara
Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale. Untul cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Dupa care adaugam ciocolata calda, iar dupa ce am amestecat adaugam si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului si adaugam cam 1/3 din spuma peste...
Tortulete motate de coacaze rosii
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se separa ouale; galbenusurile sa bat cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat batem albusurile si le asezam deasupra compozitiei de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de amidon. Se inglobeaza totul cu...
Ceafa fragezita
Intr-un vas turnam berea si adaugam lamaia taiata felii, precum si boiaua, sarea si piperul. Se pune carnea in acest amestec si se lasa la rece pentru 30 de minute ca sa se marineze. Carnea bine stearsa de marinata in care a stat, se pune pe gratarul incins ( eu pana una alta am...
"Valurile Dunarii" cu caise
Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao. Turnam...
Rulada cu dulceata de capsuni
Ouale le separam. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat(in ploaie). Dupa care se adauga galbenusurile frecate cu sare si continuam sa batem in continuare. Untul il topim si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il turnam peste compozitie. La final, adaugam...
Clafoutis cu visine
Pregatim vasul de copt, pe care il ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi). Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua tipuri de zahar. Se amesteca putin, dupa care adaugam treptat laptele, smantana si untul topit. Se...
Carnaciori de bere in aluat
Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul decongelat in prealabil, la temperatura camerei. Din aluat taiem fasii de exact dimensiunea carnaciorilor si apoi rulam in aluat . Dupa care asezam fiecare rulou in tava de copt. Oul se bate cu laptele si apoi cu o pensula de bucatarie, ungem...
Ciorba de fasole
Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea este din anul anterior, pentru a se fierbe boabele uniform) . Din momentul in care a inceput sa...
Prajitura cu branza - Cheesecake
Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si...
Tort cu capsuni si nuca de cocos
Preincalziti cuptorul la 180 grade(la foc potrivit). Tapetati o forma de 26cm. cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in...
Omleta la cuptor
Intr-un castron, amestecam ouale cu laptele, sarea si piperul. Dupa care incorporam smantana, cascavalul si parmezanul ras. Ungem o forma cu ulei(nu foarte mare) termorezistenta si turnam amestecul de oua. Presaram mararul tocat si somonul rupt in bucati. Lasam la cuptor la foc moderat...
Quiche cu aluat de casa
Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga untul moale si un praf de sare si se lucreaza rapid cu degetele pentru a ingloba bine untul. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Apoi se intinde in forma de tarta unsa cu unt si se inteapa cu furculita. Rosiile se taie si se curata de...
Sarmalute in varza acra
Daca varza este prea acra sau prea sarata, se spala foile in cateva ape caldute si se scurg bine. Daca frunza este un pic mai mare , se taie in doua sau sfert , in functie de cum dorim sa facem sarmalele(mai mici sau mai mari). Restul , ce ne ramane, taiem fideluta. Intre timp calim...
Salata cu" Miez de lapte" Delaco
Salata verde se spala foarte bine, se rupe sau se taie fasii. Ceapa si rosiile le taiem feliute. Morcovul curatat il dam pe razatoarea mica si maslinele le feliem (cele care erau fara samburi). Se adauga sare, piper si uleiul de masline(eu am avut ulei de masline cu busuioc) . Se amesteca bine,...
Lasagna cu carne de vita
Se rumeneste ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sare ,piper si se fierbe 15 minute amestecand continuu. Cand se raceste se adauga cascavalul ras si patrunjelul tocat. Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte.(se topeste untul, se adauga faina ,...
Chec cu prune
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile pe rand,apoi faina, uleiul cate putin,bicarbonatul si praful de sare; se amesteca foarte usor in albus. Pe urma turnam iaurtul si amestecam. In compozitia gata facuta punem prunele. Ungem o forma cu unt ,se toarna compozitia in ea si se...
Paste cu spanac si ricotta
Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa. Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare scurgem surplusul de apa existent. Pulpa de rosii...
Parfe de cacao
Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacaoa, apoi laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic ,amestecand mereu pana ce compoziti se ingroasa putin. Se lasa la rece, apoi se amesteca cu frisca si se pune la gheata.
Oua cu bacon in sos de mustar
Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min. Se topeste 1 lingura de unt si...
Inghetata de capsuni
Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut. Se fierbe incet pe foc mic, amestecand pana se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se incorporeaza capsunile zdrobite si zeama ei, apoi se pune la congelator.
Pizza cu Sunca
Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc , se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic drojdia.Se framanta aluatul bine pana devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi se pune intr-un castron,...
Pireu de spanac
Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn. Intr-o cratita se pune spanacul tocat, se amesteca cu untul, faina...
Cartofi frantuzesti
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se taie felii.De regula pentru reteta aceasta ouale se fierb tari dar eu le-am batut. Sunca se taie fasii mai grosute si dupa aia cubulete. Se unge cu unt un vas de sticla incasabil, se aseaza un rand de felii de cartofi, se...
Salata de spanac cu leurda
Se toaca spanacul si leurda.Taiem felii ridichile si rosiile. Toate ingredientele se amestecam intr-un castron . Se decojesc ouale fierte, se taie sferturi pe lung si se repartizeaza pe salata. Deasupra presaram ceapa taiata rondele. Otetul se amesteca cu sarea si piperul;se inglobeaza...
Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)
Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase Cand am terminat de preparat aluatul, adaugam merele, pe care intre timp le-am curatat de coaja,...
Prajitura cu mere si glazura de miere
Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe rand ouale si zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternandu-se cu...