publicat la 18.11.2013
publicat la 29.04.2013
publicat la 19.03.2013
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada de pui in manta de bacon
Se rad morcovii si ceapa.Se toaca usturoiul. Gogosarul se taie rondele. Ingredientele pregatite se amesteca intr-un castron cu zahar, mustar, 1 lingura suc de lamaie si ulei de masline; se sareaza si se pipereaza. Se incinge cuptorul la 200 grade, se stropesc feliile de carne cu 2 linguri suc...
Biscuiti "Bunicuta"
Se freaca zaharul cu margarina, se adauga cate un ou si se freaca bine. Apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si zeama de la o lamaie. se framanta bine, se intinde o foaie, se taie formele. Trebuie sa aveti grija,pentru ca compozitia este un pic moale, insa se mai...
Briose cu ciocolata
Incingem cuptorul la 180 grade. Asezam suporturile de hartie in adancitura tavii.Se topeste ciocolata si untul impreuna in bain-marie. Lasam sa se raceasca. Separat se freaca zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema, in care se incorporeaza ouale, smantana. Intr-un vas se amesteca...
"Bomboane" din branza cu ierburi
Intr-o tigaie neunsa, rumenim semintele de susan. Separat intr-un castron, amestecam patrunjelul tocat cu cimbrul si busuiocul. Intr-un alt castron, amestecam energic branza cu ierburi cu branza topita.Cu palmele umezite cu apa rece, modelam "bomboanele" din...
Tort "1000 de stele" de ciocolata si vanilie
Pentru blat , se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar, sare si 3 linguri de apa fierbinte. Se adauga albusurile batute, apoi faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si scortisoara macinata. Se toarna intr-o forma (26 cm) unsa numai pe fund; se coace cca...
Tort de visine
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre...
Lipie libaneza
Pieptul de pui il taiem fasii subtiri si le prajim putin .Cartofii se curata si se prajesc gen cartofi pai.Varza se da prin razatoare iar prazul il taiem fasii. Ii facem un buzunaras si incepem sa introducam ingredientele:cartofii pai,feliile de carne,varza si prazul(bineinteles...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Se bat 5 galbenusuri cu 50 g zahar pudra. Se amesteca branza de vaci cu mascarponele, dupa care le adaugam impreuna cu 4 cl lichior de migdale, la galbenusurile batute cu zaharul. Punem intr-un vas 300ml espresso si plonjam putin piscoturile dupa care le asezam...
Cornulete cu dulceata
Se amesteca iaurtul, ouale,zaharul,drojdia si praful de sare.Adaugam faina cam 300-400g si continuam sa framantam cu untura. Daca ni se pare prea moale aluatul obtinut mai presaram faina , pana obtinem un aluat mai potrivit. Se lasa 15 min, in repaus,apoi se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si...