Clatitele se pregatesc dupa reteta clasica. (mie mi-au mai ramas clatite si le-am umplut cu dulceata de salcam).
Pentru umplutura de drob procedam astfel : se amesteca organele fierte si tocate cu 3 oua, faina, sare si piper dupa gust si putin marar tocat.
Se umplu clatitele cu aceasta...
Dovlecelul, ardeii si vanata, le-am avut la congelator si le-am scos mai devreme sa se dezghete.
Ceapa am taiat-o si am calit-o in ulei incins pana s-a inmuiat, apoi am adaugat conopida tocata si restul de legume tocate. Am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba.
Spre final...
Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate.
Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2 linguri de zarzavat si se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se adauga o mana de loboda si marar de...
Legumele se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert se curata de coaja si se dau prin razatoare ( in mod normal mie imi place sa le tai pentru ca sunt mai aspectuoase, dar cum piticul nu-mi lasa timp de asa ceva, aleg si eu varianta mai usoara si...
Se spala aripioarele de pui, se presara cu sare si piper si se prajesc in ulei incins 10 minute. Cat timp se rumenesc se pregateste sosul astfel: se amesteca mustarul cu vinul alb si se adauga piper sau nu , asta in functie de mustar cat de iute este ( la mine a fost tare iute si a iesit si sosul...
Se taie carnea imbucaturi mari si se opareste
Se toaca ceapa, se caleste in 1 lingura untura incinsa
Imediat ce s-a muiat, se adauga sarea, boaiaua, putina apa fierbinte sa molcomeasca o jumatate de ora.
Se taie varza fideluta, se pune la calit separat cu cealalta lingura de untura - tot...
Costita se spala si se portioneaza, dupa care se aseaza intr-o tava mare de aragaz. Se asezoneaza cu sare, piper si cimpru. Se pun foile de dafin si sucul de rosii si se mai adauga apa cat este nevoie pentru a fierbe carnea.
Se da la cuptor invelita in folie de aluminiu si se verifica...
Se amesteca untul cu laptele praf si cacaua pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina ca o pasta. Separat si face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se pune la foc iute pana se leaga ca un sirop de dulceata. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita...
Porumbeii se curata si se taie in doua. Dupa care se pun la fiert.
Cand sunt aproape fierti se adauga un cartof taiat cubulete, ardeiul gras taiat si morcovul. Se lasa sa fiarba si legumele, dupa care se adauga sucul de rosii si patrunjel tocat. Se pune si orezul sa fiarba si la final se...
Carnea de porc se taie cubulete, cartoful, ceapa, ardeii si ciupercile se curata si se taie tot cubulete.
Se aseaza pe frigaruie carne, ardei, cartof, ciuperci, ceapa ( sau in ce ordine doriti) se condimenteaza si se pun pe gratar. Se intorc des pentru a se face bine pe toate partile. ...
Fructele se curata (merele nu le-am curatat) si se taie cubulete, dupa care se amesteca intr-un vas mai mare, se aseaza in boluri si se orneaza cu frisca.
Foarte simplu si bun, numai daca va place gustul amarui de grapfruit. Daca nu va place il puteti inlocui cu alt fruct.
Pulpa de vitel se spala si se feliaza, dupa care se condimenteaza si se aseaza in tava. Se adauga vinul si apa si se da la cuptor.
Broccoli se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Cartofii si morcovul se curata si se feliaza si se pun la fiert separat in apa cu sare. ...
Pieptul de curcan se desface si se bate putin pentru a forma invelisul pentru doua rulade.
Pentru umplutura punem intr-o tigaie 40 g unt si ceapa taiata marunt sa se caleasca. Se adauga apoi pieptul de pui tocat marunt, ciupercile, ardeiul si se lasa sa fiarba sub capac pana scade apa lasata...
Blatul :
Ouale se bat cu zaharul, se adauga iaurtul si uleiul treptat, sarea si cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina pana aluatul are consistenta unei smanatani. Se pune la copt intr-o tava de 20 cmx30cm pana trece testul cu scobitoarea.
Crema : ...
Blatul :
Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Crema : ...
Se amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau nuca de cocos.
Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se...
Se amesteca ingredientele si se modeleaza cu faina parjoale care se coc in ulei.
Pentru sos se pune uleiul in tigaie si cand se infierbanta se presara faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga amestecand continuu sucul de rosii si apa. Se condimenteaza si se lasa putin sa fiarba ca...
Mai intai se spala merele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pregateste aluatul astfel:
Se bat ouale cu mixerul si se adauga treptat zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul intercalat. Se adauga sarea si zaharul vanilinat.
Se stinge praful de copt cu otel sau zeama...
Blatul :
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa...
Punem puiul la fiert cu putina sare si spumuim de cate ori este nevoie.
Cand aproape a fiert adaugam cele 2 linguri de zarzavat si lasam sa fiarba putin, dupa care punem orezul si iarasi lasam sa fiarba.
La final adaugam smantana si faina pe care o inmuiem cu putina apa si cu zeama...
Tava pentru pizza se unge bine cu ulei, dupa care feliile de paine se trec prin lapte (nu se lasa sa se inmoaie prea tare) si se aseaza in tava; unde raman goluri se umplu cu bucatele de paine.
Carnaciorii (eu am folosit cabanos) se taie bucatele mici si se pun peste blat. Apoi se taie...
Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina.
Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. ...
Se pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinte.
Se pune in apa care a ramas de la carne fasolea fiarta si...
Clatite cu umplutura de drob
Clatitele se pregatesc dupa reteta clasica. (mie mi-au mai ramas clatite si le-am umplut cu dulceata de salcam). Pentru umplutura de drob procedam astfel : se amesteca organele fierte si tocate cu 3 oua, faina, sare si piper dupa gust si putin marar tocat. Se umplu clatitele cu aceasta...
Ghiveci de legume
Dovlecelul, ardeii si vanata, le-am avut la congelator si le-am scos mai devreme sa se dezghete. Ceapa am taiat-o si am calit-o in ulei incins pana s-a inmuiat, apoi am adaugat conopida tocata si restul de legume tocate. Am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba. Spre final...
Bors de fasole boabe
Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate. Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2 linguri de zarzavat si se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se adauga o mana de loboda si marar de...
Salata cu de toate
Legumele se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja si se dau prin razatoare ( in mod normal mie imi place sa le tai pentru ca sunt mai aspectuoase, dar cum piticul nu-mi lasa timp de asa ceva, aleg si eu varianta mai usoara si...
Aripioare de pui cu sos de mustar
Se spala aripioarele de pui, se presara cu sare si piper si se prajesc in ulei incins 10 minute. Cat timp se rumenesc se pregateste sosul astfel: se amesteca mustarul cu vinul alb si se adauga piper sau nu , asta in functie de mustar cat de iute este ( la mine a fost tare iute si a iesit si sosul...
Secuiasca
Se taie carnea imbucaturi mari si se opareste Se toaca ceapa, se caleste in 1 lingura untura incinsa Imediat ce s-a muiat, se adauga sarea, boaiaua, putina apa fierbinte sa molcomeasca o jumatate de ora. Se taie varza fideluta, se pune la calit separat cu cealalta lingura de untura - tot...
Costita de vitel cu cartofi la cuptor
Costita se spala si se portioneaza, dupa care se aseaza intr-o tava mare de aragaz. Se asezoneaza cu sare, piper si cimpru. Se pun foile de dafin si sucul de rosii si se mai adauga apa cat este nevoie pentru a fierbe carnea. Se da la cuptor invelita in folie de aluminiu si se verifica...
Ciocolata de casa
Se amesteca untul cu laptele praf si cacaua pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina ca o pasta. Separat si face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se pune la foc iute pana se leaga ca un sirop de dulceata. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita...
Supa de porumbei
Porumbeii se curata si se taie in doua. Dupa care se pun la fiert. Cand sunt aproape fierti se adauga un cartof taiat cubulete, ardeiul gras taiat si morcovul. Se lasa sa fiarba si legumele, dupa care se adauga sucul de rosii si patrunjel tocat. Se pune si orezul sa fiarba si la final se...
Frigarui
Carnea de porc se taie cubulete, cartoful, ceapa, ardeii si ciupercile se curata si se taie tot cubulete. Se aseaza pe frigaruie carne, ardei, cartof, ciuperci, ceapa ( sau in ce ordine doriti) se condimenteaza si se pun pe gratar. Se intorc des pentru a se face bine pe toate partile. ...
Salata de fructe
Fructele se curata (merele nu le-am curatat) si se taie cubulete, dupa care se amesteca intr-un vas mai mare, se aseaza in boluri si se orneaza cu frisca. Foarte simplu si bun, numai daca va place gustul amarui de grapfruit. Daca nu va place il puteti inlocui cu alt fruct.
Pulpa de vitel la cuptor cu legume si sos bechamel
Pulpa de vitel se spala si se feliaza, dupa care se condimenteaza si se aseaza in tava. Se adauga vinul si apa si se da la cuptor. Broccoli se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Cartofii si morcovul se curata si se feliaza si se pun la fiert separat in apa cu sare. ...
Rulada din piept de curcan
Pieptul de curcan se desface si se bate putin pentru a forma invelisul pentru doua rulade. Pentru umplutura punem intr-o tigaie 40 g unt si ceapa taiata marunt sa se caleasca. Se adauga apoi pieptul de pui tocat marunt, ciupercile, ardeiul si se lasa sa fiarba sub capac pana scade apa lasata...
Amandinele mele de casa
Blatul : Ouale se bat cu zaharul, se adauga iaurtul si uleiul treptat, sarea si cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina pana aluatul are consistenta unei smanatani. Se pune la copt intr-o tava de 20 cmx30cm pana trece testul cu scobitoarea. Crema : ...
Prajitura cu crema de vanilie
Blatul : Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Crema : ...
Bulgarasi de post
Se amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau nuca de cocos.
Negresa de post
Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se...
Parjoale de pui cu sos de rosii
Se amesteca ingredientele si se modeleaza cu faina parjoale care se coc in ulei. Pentru sos se pune uleiul in tigaie si cand se infierbanta se presara faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga amestecand continuu sucul de rosii si apa. Se condimenteaza si se lasa putin sa fiarba ca...
Prajitura cu mere
Mai intai se spala merele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pregateste aluatul astfel: Se bat ouale cu mixerul si se adauga treptat zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul intercalat. Se adauga sarea si zaharul vanilinat. Se stinge praful de copt cu otel sau zeama...
Tort glazurat
Blatul : Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa...
"Supa mamei"
Punem puiul la fiert cu putina sare si spumuim de cate ori este nevoie. Cand aproape a fiert adaugam cele 2 linguri de zarzavat si lasam sa fiarba putin, dupa care punem orezul si iarasi lasam sa fiarba. La final adaugam smantana si faina pe care o inmuiem cu putina apa si cu zeama...
Pizza cu blat de paine
Tava pentru pizza se unge bine cu ulei, dupa care feliile de paine se trec prin lapte (nu se lasa sa se inmoaie prea tare) si se aseaza in tava; unde raman goluri se umplu cu bucatele de paine. Carnaciorii (eu am folosit cabanos) se taie bucatele mici si se pun peste blat. Apoi se taie...
Fursecuri cu untura si dulceata
Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina. Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. ...
Fasole cu carne de oaie
Se pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se pune in apa care a ramas de la carne fasolea fiarta si...