Fasole cu carne de oaie

de Mariuka in Oaie, 7 Noi 2011 | 10022 vizualizari

 

Nu e o reteta deosebita, dar e ceva ce la mine in familie e foarte apreciat pentru ca sotul meu e un mare consumator de carne de oaie. Asadar, sa spunem ca este o reteta pentru cei carora le place carnea de oaie.

 

INGREDIENTE

  • un os cu carne de oaie ( gat sau coloana);
  • fasole  (eu fierb cate un kg odata si il impart in trei pungi care le pun la congelator, deci o punga de fasole);
  • un morcov mic;
  • o ceapa mijlocie;
  • un ardel gras;
  • patrunjel;
  • vegeta;
  • 1 lingura bulion;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carne de oaie:

Se pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinte. 

Se pune in apa care a ramas de la carne fasolea fiarta si bucatile de carne. Se adauga ceapa tocata, morcovul ras si ardeiul gras taiat. Se lasa sa fiarba pana fierb toate legumele. 

Aproape de final se pune o lingura de bulion, vegeta si se potriveste se sare. La sfarsit se adauga patrunjel verde. 

Se serveste cu castraveciori murati sau alte muraturi.

TIPS-URI

1

Atunci cand fierbeti fasolea puneti cimbru la fiert, pentru ca scapa de balonari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancarica de naut, bulgur si fasole rosii