Blatul:
Separam ouale.
Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....
Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...
Incepem cu crema, pentru ca trebuie sa stea la frigider.
Punem frisca lichida intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele.
Trasferam cratita pe baie de aburi, amestecam continuu, pana...
Aluatul : Din ingredientele date, framantam un aluat potrivit de tare pe care-l lasam apoi la dospit 30 minute, la loc cald. Volumul bilei de aluat ar trebui sa se dubleze .
Impartim aluatul...
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi, fasolea se clateste...
Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează.
Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată....
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.
Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...
Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .
Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.
Turnam deasupra vinul...
Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi...
Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca...
Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si...
Blatul:se separa albusurile de galbenusuri,se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea,cacaoa si uleiul.Albusul se bate spuma tare,apoi se adauga galbenusul si la final faina,se amesteca toate bine...
Legumele se curata si se spala .
Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul...
Carnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara.
Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a...
Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti...
Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline.
Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu...
Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...
Decojim bananele, le rupem în bucăți mai mici și le punem în recipientul blenderului. Adăugăm zeama de lămâie și pornim blenderul, transformându-le într-un...
Se pune carnea la fiert. Cand se formeaza spuma se indeparteaza si cand nu se mai face deloc spuma se adauaga ceapa, morcovul si telina sau pastarnacul taiate cuburi.
Dupa ce acestea au fiert se...
Pieptul de pui se taie cubulete.
Ouale se bat cu sare si lapte. Pieptul de pui se amesteca cu ouale.
Tigaia se unge cu ulei , se lasa la incins si se toarna oul cu carnea.
Se taie rosiile...
Briosele:
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt,...
Se pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să...
Ceapa am taiat-o si am calit-o cu putin ulei.
Am pus putina boia de ardei si apoi carnea taiata bucati mai mari .
Am lasat sa se caleasca putin si carnea,am condimentat si am pus apa ca sa...
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.
Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa...
Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Reteta de preparare a papanasilor
Se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile. Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta. La final se incorporeaza albusurile batute...
Capetele de peste se curata de branhii si se spala bine.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau patratele.
Intr-o oala se pune uleiul si se caleste ceapa, ardeii si legumele 2-3...
Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul...
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.
O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita...
Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece.
A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine.
Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4...
Pui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi laptele...
Se unge o tava rotunda cu unt.
Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de paine...
Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este...
Blatul: Am ales sa fac acelasi blat ca cel de la Tortul Bounty pentru ca mi-a placut foarte mult.
Apa se pune la foc. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se amesteca cu un tel...
Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite,...
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.Se adauga morcovul taiat rondele si usturoiul strivit.
Dupa cateva minute se pun pulpele de pui crestate pe ambele parti si vinul alb....
Timp de preparare si montare: 1h 30 min
Ustensile necesare:
2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm)
hartie pentru copt
inel pentru torturi (pentru montare), fara fund (daca nu, se va...
Fasolea o punem in apa de seara.
Pregatim mai intai aluatul de paine.
Amestecam ingredientele in ordinea scrisa si le framantam bine. Aluatul il acoperim cu un prosop si il puteti tine in...
Rumenim usor aripioarele de pui.
Adaugam legumele tocate marunt si le calim pana ce devin translucide.
Taiem ciupercile in cuburi mici si le punem peste aripiaorele de pui, adaugand si supa....
Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se...
Pentru astazi am ales
Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Blatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....
Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon
Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...
Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure
Incepem cu crema, pentru ca trebuie sa stea la frigider. Punem frisca lichida intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele. Trasferam cratita pe baie de aburi, amestecam continuu, pana...