Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata

de Doinavar in Dulciuri, 19 Feb 2013 | 16701 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor

    550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 5 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 3 linguri smantana
  • dulceata la discretie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata:

Reteta de preparare a papanasilor

Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti la fiert intr-o cratita mai larga 3-4 litri de apa.  Puneti restul de faina intr-o tava si formati din compozitie niste bilute de 3-4 cm diametru, pe care le rostogoliti prin faina.

Cand clocoteste apa, dati focul foarte, foarte mic, aplatizati in palma fiecare biluta si faceti cu degetul o mica adancitura in mijloc. Puneti-le la fiert cu grija sa nu le sfaramati si sa nu clocoteasca apa. Se vor lasa intai la fundul vasului, iar dupa cateva minute se umfla si se ridica la suprafata. Lasati-i sa mai fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute. Ii luati usor cu o spumiera si ii asezati pe platou. Dupa ce s-au fiert toti papanasii, puneti in fiecare adancitura o bobita de unt.

In 3-4 minute, pana se topeste untul, preparati sosul de smantana: puneti smantana si zaharul ramas (eventual si un plic de zahar vanilat) intr-un blender (se pot freca si intr-un bol cu telul) pana devine o crema spumoasa pe care o turnati peste papanasi. Puneti pe fiecare dulceata, gem, sirop din dulceata, stropiti-i putin cu sirop si serviti-i calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:45

Sidy 1

26.02.2013, 07:51

Sunt minunati ! Se vede ca stam cam in aceeasi parte ca tarii, pentru ca asa ii fac si eu...

lia maria 1

26.02.2013, 16:34

ce pofta mi-ai facut tare bine arata

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu branza de vaci