Pregateste mai intai legumele. Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna spuma de la suprafata. Pune apoi legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul...
Cum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv
Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste...
Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.
Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga.
Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si...
Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid.
Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol...
Pune uleiul intr-o craticioara si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat fin, morcovul tocat rondele, apoi apio rondele fine si soteaza-le 5 min'
Condimenteaza cu sare si piper, oregano uscat si frunza de dafin
Adauga apoi cartoful taiat cubulete,...
Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron.
Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata, rosiile taiate cubulete, ceapa taiata marunt si condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
Pune...
Aluat :
Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min....
Aluat : Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete.
Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile.
Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l...
Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste...
Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute.
Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si...
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos.
Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.
Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine.
Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza...
Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală
Separa galbenusurile de albusuri.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.
Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la...
Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adauga apoi faina si omogenizeaza...
Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin.
Pune apoi cubuletele de piept de pui si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Mai lasa 2-3 minute si amesteca pana...
Pune la fiert in apa cu putina sare legumele pentru piure: 2 cartofi taiati cubulete, 1 morcov taiat rondele si cand sunt aproape gata pune si cateva buchetele de broccoli. Poti folosi pentru piure ce legume preferi.
Scurge apoi apa, adauga untul, sare dupa gust si paseaza bine legumele....
Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
In castronul...
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete.
Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana incepe sa fiarba. Adauga apoi untul si amesteca pana se topeste.
Pune stafidele in crema fierbinte,...
Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul.
Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final.
Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot.
Pune praful de...
Mixeaza ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Adauga apoi uleiul. Pune treptat faina alternand cu apa minerala si la final subtiaza cu laptele. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri.
Unge cu ulei o tigaie de 22 cm si coace pe rand clatitele. Toarna compozitia...
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea
Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase.
Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula.
Adauga apoi treptat...
Curata ficateii, spala-i bine cu apa rece si lasa-i la scurs intr-o sita.
Pregateste legumele si taie ardeiul gras colorat in fasii, ceapa solzisori si usturoiul rondele.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca, apoi adauga ceapa si soteaz-o pentru 2 minute. Adauga usturoiul si...
Taie pieptul de pui in doua si apoi, fiecare bucata tai-o pe orizontala, obtinand astfel 4 felii. Bate cu ciocanul de snitele fiecare bucata, intre doua folii de plastic.
Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si asaza pe fiecare bucata de carne felii de cascaval si sunca. Ruleaza strans si,...
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul
Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare...
Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare
Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza
Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie,...
Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.
In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul....
Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer.
Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda, altfel va deveni amar. Cand zaharul a capatat culoarea chihlimbarului, opreste focul si imbraca cu grija peretii...
Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac.
Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc...
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc.
Adauga faina si amesteca usor.
Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un...
Ai nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.
In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.
Amesteca apoi in doua-trei transe...
Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie.
Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm.
Asaza rondele de ananas de jur imprejurul...
Ciorba de miel reteta
Pregateste mai intai legumele. Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna spuma de la suprafata. Pune apoi legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul...
Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv
Cum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste...
Plachie de peste cu mamaliga
Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele. Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si...
Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor
Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid. Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol...
Supa minestrone
Pune uleiul intr-o craticioara si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat fin, morcovul tocat rondele, apoi apio rondele fine si soteaza-le 5 min' Condimenteaza cu sare si piper, oregano uscat si frunza de dafin Adauga apoi cartoful taiat cubulete,...
Ardei umpluti cu orez si legume de post
Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata, rosiile taiate cubulete, ceapa taiata marunt si condimenteaza dupa gust, cu sare si piper. Pune...
Tarta cu legume colorate
Aluat : Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min....
Desert placinta cu mere
Aluat : Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete. Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile. Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l...
Desert negresa de post cu nuci
Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Amesteca praful de copt cu faina si pune-o treptat peste...
Desert Mucenici Moldovenesti
Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute. Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si...
Desert chec cu lamaie si mac
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos. Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza...
Desert tiramisu cu capsuni
Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la...
Desert prajitura Tosca
Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adauga apoi faina si omogenizeaza...
Ciulama de pui cu mamaliga
Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele de piept de pui si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Mai lasa 2-3 minute si amesteca pana...
Snitel de pui cu piure de legume
Pune la fiert in apa cu putina sare legumele pentru piure: 2 cartofi taiati cubulete, 1 morcov taiat rondele si cand sunt aproape gata pune si cateva buchetele de broccoli. Poti folosi pentru piure ce legume preferi. Scurge apoi apa, adauga untul, sare dupa gust si paseaza bine legumele....
Desert gogosi
Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia. In castronul...
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Salam de biscuiţi, reţetă rapida Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete. Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana incepe sa fiarba. Adauga apoi untul si amesteca pana se topeste. Pune stafidele in crema fierbinte,...
Desert prajitura negresa
Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final. Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot. Pune praful de...
Desert clatite cu dulceata de visine
Mixeaza ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adauga apoi uleiul. Pune treptat faina alternand cu apa minerala si la final subtiaza cu laptele. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Unge cu ulei o tigaie de 22 cm si coace pe rand clatitele. Toarna compozitia...
Desert chec marmorat
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase. Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula. Adauga apoi treptat...
Ficatei de pui cu sos si piure
Curata ficateii, spala-i bine cu apa rece si lasa-i la scurs intr-o sita. Pregateste legumele si taie ardeiul gras colorat in fasii, ceapa solzisori si usturoiul rondele. Pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca, apoi adauga ceapa si soteaz-o pentru 2 minute. Adauga usturoiul si...
Cordon bleu cu salata verde
Taie pieptul de pui in doua si apoi, fiecare bucata tai-o pe orizontala, obtinand astfel 4 felii. Bate cu ciocanul de snitele fiecare bucata, intre doua folii de plastic. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si asaza pe fiecare bucata de carne felii de cascaval si sunca. Ruleaza strans si,...
Tort cu nuca de cocos
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare...
Tort Padurea Neagra
Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie,...
Poale-n brau
Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul....
Crema de zahar ars
Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda, altfel va deveni amar. Cand zaharul a capatat culoarea chihlimbarului, opreste focul si imbraca cu grija peretii...
Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic
Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc...
Rulada leopard cu crema de ciocolata
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga faina si amesteca usor. Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un...
Briose cu ciocolata pentru Halloween
Ai nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece. Amesteca apoi in doua-trei transe...
Tort diplomat cu iaurt si ananas
Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm. Asaza rondele de ananas de jur imprejurul...