Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete / Aperitive / Garnituri

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

1. Midinette cu pui si salata de cruditati   2. Felii de bagheta cu ciuperci sote picante   3. Mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry   4. Tartine cu crema de branza si somon afumat   5. Tartine cu somon afumat si spanac   6....

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se pun maioneza si iaurtul grecesc. Se omogenizeaza bine salata. Se scoate cotorul marului...

Aperitiv felii de bagheta cu ciuperci sote picante

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Se spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli si se lasa pe foc 5 minute, pana scade zeama. Se ia tigaia de pe foc si se pune patrunjelul verde,...

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Aluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza. Ceapa rosie se taie solzisori fini si se pune peste rosii. Se condimenteaza fiecare mini-tarta cu sare...

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Se mixeaza cu blenderul somonul afumat cu crema de branza si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca la final cu mararul tocat. Pe felii de bagheta neagra se pune crema de branza cu un posh si se decoreaza cu sferturi de felii de lime. Se tin la frigider...

Aperitive Tartine cu somon afumat si spanac

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Pe feliile de somon afumat se pun frunze de spanac si se ruleaza strans. Se pun in folie de plastic si se pun la frigider 15 minute. Se amesteca uleiul de masline cu mierea si mustarul, sare si piper dupa gust si se ung feliile de bagheta. Se scoate somonul din frigider si se taie rulourile...

Aperitiv rosii umplute cu feta si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Branza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune iaurtul grecesc si se omogenizeaza compozitia. Se scobesc cu grija rosiile, se...

Aperitive crostini cu pasta de ton

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2018

Scurge tonul intr-o strecuratoare. Blendeaza tonul cu untul, smantana, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat si ceapa rosie taiata cubulete fine. Pune pasta de ton pe felii de paine prajita si decoreaza cu jumatati de ou de prepelita, rondele de masline verzi...

Aperitiv trei retete de turtite de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2018

1. Turtite de cartofi fierti:   Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii fierti (in coaja) si raciti si cheddar-ul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se formeaza turtitele cu mainile umede si se tavalesc prin pesmet. Se...

Garnitura de cartofi crocanti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2018

Curata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges. Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu spre tare la cuptorul cu gaz. Mai spala o data cartofii, scurge-i bine de apa si pune peste ei...

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2018

Se pregateste mai intai aluatul . In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Se mai presara cu faina daca este cazul. Se lasa apoi sa creasca in bolul uns cu ulei,...

Aperitiv tartine cu salata de oua

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2018

Taie ouale fierte pe jumatate si amesteca galbenusurile cu untul moale pana obtii o pasta. Adauga apoi telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri fine, albusurile de ou taiate cubulete, ceapa tocata marunt si mararul verde. Condimenteaza cu piper si daca mai este nevoie cu sare. Amesteca...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2018

Taie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta. Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos. Adauga ceapa verde taiata rondele si rosiile cherry cubulete. Amesteca usor si umple apoi albusurile de ou....

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2018

Se taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida, telemeaua si cascavalul rase si ouale batute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si nucsoara rasa....

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2018

Preparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt si adauga-le in compozitie. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper Mixeaza albusurile cu...

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2017

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!  Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate. Intinde apoi aluatul intre doua hartii...

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2017

 Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.  Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.  Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga branza de capra.  Amesteca ouale batute cu faina si smantana de gatit si toarna compozitia...

Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2017

Trece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu telemeaua rasa si ciupercile taiate cuburi. Adauga sare si piper dupa gust, nucsoara si oregano. Pune...

Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2017

Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins. Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute. Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale....

Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Prepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in ploaie". Lasa sa fiarba la foc mediu cateva minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca....

Aperitiv drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2017

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba...

Aperitiv pasta de ton

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2016

Scurge bine tonul si pune-l in mini tocatorul Breville sau al unui robot de bucatarie. Adauga peste el restul ingredientelor si mixeaza bine pana obtii o pasta fina. Serveste pasta de ton pe paine prajita si decoreaza dupa plac.

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2015

Nu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto ici-colo, pune feliile de chorizo si apoi salata verde. Ruleaza strans si taie rulourile la dimensiunea...

Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2015

Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca pune malaiul, putin cate putin si amesteca incontinuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Lasa mamaliga sa fiarba putin, apoi adauga laptele, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul. Opreste focul cand mamaliga este fiarta...

Cosulete cu pancetta si branza cheddar

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2015

Tapetati o tava de briose cu ulei si faina (tava de silicon pentu 6 bucati) Puneti in fiecare forma cate un patrat din aluatul foietaj Amestecati ouale batute cu pancetta si branza cheddar taiate cubulete, adaugati mararul tocat si condimentele si umpleti...

Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2015

Taiati cascavalul in felii groase de 1 cm si apoi in bastonase, tot de 1 cm grosime Asezati sticksurile de cascaval pe un tocator si lasati-l la frigider cateva ore sau peste noapte Amestecati pesmetul cu condimentele si verdeata tocata marunt si puneti amestecul intr-o punga de bucatarie...

Quiche cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2015

Amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului sau cu mana pana obtineti un aluat ferm si nelipicios Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 min Intre timp taiati dovleceii rondele subtiri, cu tot cu coaja si...

Aperitiv bulete cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2014

Se rade cascavalul si se amesteca cu piureul de cartofi, oul, pesmetul, sare si piper. Se omogenizeaza bine ingredientele. Cu mana uda se formeaza buletele si se asaza pe o folie de plastic. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, de preferat sa se prajeasca in baie de ulei. Cand s-a incins, se...

Pizzette pe felii de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Dovlecelul se feliaza subtire, pe lung si se asaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se unge cu sos de rosii in care se pune putina sare si piper si oregano uscat. Se asaza deasupra felii de ciuperci, bacon si cubulete de ardei gras, apoi se presara mozzarella. Se pune tava in cuptorul incalzit la...

Salata boeuf- reteta video

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Se toaca marunt (cuburi mici) toate legumele si carnea. Gogosarii si castravetii murati i-am pus separat intr-o sita, sa se scurga de zeama in exces. Se amesteca toate intr-un bol mare, se adauga sare, piper, mustar si maioneza de casa . Se amesteca usor pana se omogenizeaza salata.

Afisate 1 - 30 din 125 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]