Perfecte pentru gustare sau pentru ocazii speciale. Copiii le vor adora!
Turtite de cartofi dulci:
Turtite de cartofi rasi
1. Turtite de cartofi fierti:
Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii fierti (in coaja) si raciti si cheddar-ul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se formeaza turtitele cu mainile umede si se tavalesc prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti si se lasa apoi la scurs pe servetele de hartie. Se servesc cu o salata alaturi.
2. Turtite de cartofi dulci
Cartofii dulci se spala si se pun in tava pe hartie de copt. Se inteapa cu furculita si se coc la 200 grade cam 20 de minute, pana sunt moi si bine patrunsi. Se lasa apoi la racit. Se scoate miezul cu o lingura si se paseaza. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se formeaza mici gramajoare cu lingura direct in tigaie in putin ulei incins, se preseaza usor si se prajesc pe ambele parti. Sau se pot forma cu un inel rotund. Se servesc calde cu sos de iaurt si menta.
3. Turtite de cartofi rasi
Se rad cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se scutg bine intr-un prosop curat de bucatarie. Se amesteca cu restul ingredientelor intr-un castron. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun turtitele cu lingura si se preseaza putin. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, apoi se scot pe servetele de bucatarie ca sa absoarba uleiul in exces. Se servesc cu ketchup.