Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale.
Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.
Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3...
Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca.
Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga.
Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim...
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.
Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim...
Cum preparam blatul:
Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt.
Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul...
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete.
Amestecam si lasam totul sa se prajeasca. Trebuie sa avem grija ca atunci cand amestecam sa nu rupem cartofii.
Cand...
Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia.
Incepem sa amestecam cu faina de pe margini si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de...
Cum preparam blatul:
Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul, incorporam faina cu praf de copt.
Tapetam o tava (a mea 30x18 cm) cu hartie de copt si turnam...
Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.
Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.
Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.
Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul...
Tocam cat putem de marunt, foile de varza. Adaugam chimenul, boiaua, piperul, uleiul de masline.
Amestecam totul foarte bine, lasam aproximativ 30 minute ca sa se "patrunda" aromele si servim.
Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti.
Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite.
Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta...
Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro).
Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.
Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt.
Acoperim totul...
Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire.
Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si le turnam peste compozitia de urda.
Amestecam bine pana obtinem un...
Cum preparam chiftelutele:
Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si pesmetul si vom obtine compozitia pentru chiftelute.
Pregatim un vas cu apa rece, o tava si...
Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa.
Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca.
Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu...
Punem uleiul intr-un vas ingust si cu peretii inalti. Se adauga restul ingredientelor.
Se pune pasatorul cu cutitul pana jos, astfel incat sa cuprindem sub el, oul.
Mixam la viteza maxima, fara sa ridicam.
Cand ies bucle de maioneza, rotim usor, fara sa ridicam, pana ce maioneza prinde...
Fierbem oul tare, adica punem oul intr-un vas cu apa rece cat sa il acopere si il asezam pe foc mic. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, eu las 8-9 minute. Vars apa fierbinte si pun peste ouale fierte apa rece si le las acolo sa se odihneasca vreo 15 min.
Feliile de paine le prajim , le...
Cum pregatim prajitura:
Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.
Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri....
Eu am folosit ardei capia din congelator, gata copti si curatati de coaja. Daca nu aveti, coaceti ardeii pe o tabla, presarati cu sare si lasati sa stea minim 30 min intr-un vas acoperit cu capac. Apoi ii decojiti si ii puneti intr-un castronel.
Pisam cateii de usturoi, amestecam cu sare,...
Indepartam frunzele vestede si spalam varza.
O taiem in 4, apoi fiecare sfert il tocam marunt, incepand din partea ascutita (opusa cotorului). Procedam la fel cu restul bucatilor ramase.
Presaram sare, cimbru, amestecam usor cu o lingura si lasam asa, minim 30 min.
Ne spalam pe maini si...
Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e...
Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu capatul unui ac de siguranta, astfel incat visina sa ramana cat mai intreaga.
Se adauga zaharul peste...
Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.
Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea...
Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate.
Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica sau le maruntim la robot, cum am facut eu. Punem intr-o...
Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie.
Taiem costita pe marginea oaselor.
Tocam ceapa marunt, morcovii si telina cubulete. Cartofii ii taiem bucati potrivite si ii pastram intr-un vas cu apa rece...
Cartofii de curata de coaja, se spala si se taie pai sau rondele. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte se adauga cartofii.
Ii intindem in strat subtire, pe toata suprafata tigaii astfel incat sa se prajeasca toti in acelasi timp.
Tocam ceapa marunt si o adaugam...
Spalam ciresele si le scoatem samburii cu ajutorului unui aparat de scos samburi astfel incat sa le pastram intregi. Le taiem pe jumatate.
Topim untul la MW si il lasam sa se raceasca putin. Adaugam oul si amestecam cu telul, apoi laptele batut, esenta de rom, sarea si faina amestecata...
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o oala, acoperim cu apa si ii punem pe foc. Adaugam sare si din momentul in care incep sa fiarba ii lasam aproximativ 20 min.
Scurgem apa si adaugam peste cartofii fierbinti laptele, untul, cascavalul ras, smantana, sarea...
Taiem bageta in doua, pe lungime.
Amestecam pasta de rosii cu usturoiul pisat, oregano, cimbru, busuioc, sare.
Ungem feliile de paine cu acest amestec.
Cascavalul ras il asezam peste sosul de rosii.
Taiem carnatul rondele subtiri si il punem peste cascaval. Maslinele le taiem si le...
Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime.
Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta.
Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul.
Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt....
Taci si inghite
Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale. Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine. Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3...
Salata de dovlecei cu usturoi
Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca. Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim...
Sarmale cu carne si cimbru
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos. Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim...
Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)
Cum preparam blatul: Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt. Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul...
Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam totul sa se prajeasca. Trebuie sa avem grija ca atunci cand amestecam sa nu rupem cartofii. Cand...
Painici cu ceapa, cimbru si busuioc
Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia. Incepem sa amestecam cu faina de pe margini si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de...
Prajitura marmorata cu visine din dulceata
Cum preparam blatul: Cernem faina impreuna cu praful de copt. Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul, incorporam faina cu praf de copt. Tapetam o tava (a mea 30x18 cm) cu hartie de copt si turnam...
Inghetata cu menta si ciocolata
Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida. Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca. Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute. Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul...
Salata de varza murata
Tocam cat putem de marunt, foile de varza. Adaugam chimenul, boiaua, piperul, uleiul de masline. Amestecam totul foarte bine, lasam aproximativ 30 minute ca sa se "patrunda" aromele si servim.
Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi
Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite. Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta...
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare
Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro). Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt. Acoperim totul...
Gogosele rapide cu urda si dulceata de visine
Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire. Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si le turnam peste compozitia de urda. Amestecam bine pana obtinem un...
Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa
Preparam maioneza ( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html ) si chiftelutele (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html ). Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea...
Ursulet din chiftelute
Cum preparam chiftelutele: Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si pesmetul si vom obtine compozitia pentru chiftelute. Pregatim un vas cu apa rece, o tava si...
Rulada din piept de curcan
Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa. Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca. Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu...
Maioneza gata in 5 minute
Punem uleiul intr-un vas ingust si cu peretii inalti. Se adauga restul ingredientelor. Se pune pasatorul cu cutitul pana jos, astfel incat sa cuprindem sub el, oul. Mixam la viteza maxima, fara sa ridicam. Cand ies bucle de maioneza, rotim usor, fara sa ridicam, pana ce maioneza prinde...
Sandvis cu ou fiert si usturoi
Fierbem oul tare, adica punem oul intr-un vas cu apa rece cat sa il acopere si il asezam pe foc mic. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, eu las 8-9 minute. Vars apa fierbinte si pun peste ouale fierte apa rece si le las acolo sa se odihneasca vreo 15 min. Feliile de paine le prajim , le...
Prajitura Noire cu zmeura
Cum pregatim prajitura: Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul. Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri....
Salata de ardei capia, copt
Eu am folosit ardei capia din congelator, gata copti si curatati de coaja. Daca nu aveti, coaceti ardeii pe o tabla, presarati cu sare si lasati sa stea minim 30 min intr-un vas acoperit cu capac. Apoi ii decojiti si ii puneti intr-un castronel. Pisam cateii de usturoi, amestecam cu sare,...
Salata de varza alba, cu cimbru
Indepartam frunzele vestede si spalam varza. O taiem in 4, apoi fiecare sfert il tocam marunt, incepand din partea ascutita (opusa cotorului). Procedam la fel cu restul bucatilor ramase. Presaram sare, cimbru, amestecam usor cu o lingura si lasam asa, minim 30 min. Ne spalam pe maini si...
Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor
Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e...
Visine facute dulceata
Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu capatul unui ac de siguranta, astfel incat visina sa ramana cat mai intreaga. Se adauga zaharul peste...
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata. Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea...
Sarmale in foi de vita
Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate. Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica sau le maruntim la robot, cum am facut eu. Punem intr-o...
Ciorba cu pulpa de porc si afumatura
Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie. Taiem costita pe marginea oaselor. Tocam ceapa marunt, morcovii si telina cubulete. Cartofii ii taiem bucati potrivite si ii pastram intr-un vas cu apa rece...
Cartofi pai cu ceapa, la tigaie
Cartofii de curata de coaja, se spala si se taie pai sau rondele. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte se adauga cartofii. Ii intindem in strat subtire, pe toata suprafata tigaii astfel incat sa se prajeasca toti in acelasi timp. Tocam ceapa marunt si o adaugam...
Pancakes cu cirese si rom
Spalam ciresele si le scoatem samburii cu ajutorului unui aparat de scos samburi astfel incat sa le pastram intregi. Le taiem pe jumatate. Topim untul la MW si il lasam sa se raceasca putin. Adaugam oul si amestecam cu telul, apoi laptele batut, esenta de rom, sarea si faina amestecata...
Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o oala, acoperim cu apa si ii punem pe foc. Adaugam sare si din momentul in care incep sa fiarba ii lasam aproximativ 20 min. Scurgem apa si adaugam peste cartofii fierbinti laptele, untul, cascavalul ras, smantana, sarea...
Imbucaturi de pizza din paine
Taiem bageta in doua, pe lungime. Amestecam pasta de rosii cu usturoiul pisat, oregano, cimbru, busuioc, sare. Ungem feliile de paine cu acest amestec. Cascavalul ras il asezam peste sosul de rosii. Taiem carnatul rondele subtiri si il punem peste cascaval. Maslinele le taiem si le...
Imbucaturi din paine prajita cu usturoi
Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime. Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta. Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul. Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt....