Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI259
Retete / Dulciuri

Pasca traditionala cu branza si stafide

In Dulciuri la 29 Apr 2016

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat:  Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie, apoi cu un prosop, si punandu-l...

Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

In Torturi la 4 Apr 2016

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si...

Blat de tort vanilat

In Dulciuri la 4 Apr 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 2 Apr 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el. Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un castron mare si se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele si esenta...

Pandispan cu visine

In Dulciuri la 15 Mar 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor, cu exceptia visinelor si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza totul. Se adauga 300 g de...

Placinta turnata cu dovleac

In Dulciuri la 14 Mar 2016

Pregatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si se amesteca. Daca vi se pare ca dovleacul ramane prea...

Placinta frageda cu dovleac

In Dulciuri la 12 Mar 2016

Preagatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si esenta de lamaie si se amesteca. Pregatirea...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 11 Mar 2016

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce se umfla, orezul se scurge de apa si se adauga laptele, iar cand acesta din urma da in clocote, se adauga zaharul. Se mai tine orezul cateva minute la foc, mestecand continuu, apoi se ia de pe foc, se...

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

In Dulciuri la 3 Mar 2016

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la...

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

In Dulciuri la 22 Feb 2016

Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca. Clatite: Ouale, sarea, zaharul si esenta de...

Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

In Dulciuri la 22 Feb 2016

Glazura de ciocolata: Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga...

Clatite cu suc de mere si umplutura de mere caramelizate

In Dulciuri la 19 Feb 2016

Umplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza caramelul, se pun merele si se mai tin la foc pana cand scade sucul lasat de acestea. Se lasa sa se raceasca,...

Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

In Dulciuri la 18 Feb 2016

Crema de vanilie: Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca....

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

In Dulciuri la 12 Feb 2016

Clatite: Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei si se sterge cu un servetel, apoi se inginge si se toarna in ea un polonic din aluat. Se lasa la foc moderat...

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

In Torturi la 10 Feb 2016

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul, cacaua si praful de copt si se mixeaza....

Lava cake

In Dulciuri la 26 Ian 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi...

Tort Dobos

In Torturi la 23 Ian 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pregatirea foilor: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare intr-un castron, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, se mixeaza, apoi se adauga faina si se...

Prajitura Ole

In Prajituri la 21 Ian 2016

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care...

Desert Tort Tiramisu reţetă originală

In Torturi la 7 Ian 2016

Tiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca. Se mixeaza frisca intr-un castron. Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 5 Ian 2016

Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga esenta de rom, faina, cacaua, praful de copt si un praf de sare si se incorporeaza. Se acopera castronul cu o folie si se pune apoi la frigider pentru cel putin doua ore (eu l-am lasat peste...

Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

In Torturi la 24 Dec 2015

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea. Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6 linguri de apa fierbinte si se mai tin la foc mic, mestecand pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste...

Fursecuri margarete

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta un aluat nelipicios.  Se ung trei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul...

Faguri cu budinca de capsuni

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul. Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati. Se pune tuciuletul la foc mic...

Fursecuri vanilate cu portocala

In Dulciuri la 22 Dec 2015

Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie...

Briose cu coacaze

In Dulciuri la 19 Dec 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri.  Intr-un castron albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat, intr-un alt...

Prajitura cu branza si zmeura

In Prajituri la 15 Dec 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, apoi se incorporeaza uleiul, smantana si cacaoa. Dupa aceea, se pun alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa cu ulei si...

Pachetele cu gutui si mere (de post)

In Dulciuri la 14 Dec 2015

Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita de pudra de ghimbir, se amesteca si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se da drumul...

Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie

In Dulciuri la 14 Dec 2015

Cum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie: Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila...

Turta dulce

In Dulciuri la 13 Dec 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g...

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

In Torturi la 8 Dec 2015

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza si nucile macinate. Compozitia se pune in...

Afisate 181 - 210 din 297 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]