Merele curatate de coaja si seminte se spala, se taie cubulete si se calesc impreuna cu 3 linguri de zahar pana cand scade toata zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se freaca untul cu zaharul pana cand devine o compozitie...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de...
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele caldut, uleiul si ouale. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se ung formele de silicon cu unt.
Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si ouale, unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt, sarea si laptele batut si se omogenizeaza cu...
Umplutura:
Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca.
Aluat fraged:...
Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi...
Pere:
Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga scortisoara si se amesteca.
Aluat de chec (3 bucati):
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....
Mere:
Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Aluat de chec (doua bucati):
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de...
Umplutura:
Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, apoi se lasa sa se raceasca.
Aluat fraged:
Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un...
Savarine:
Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se amesteca totul cu o spatula de silicon pana cand se obtine un aluat moale. Se acopera castronul cu o...
Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele mentionate la ea), dar in alt vas.
Se pun ambele vase la foc mic si se mesteca continuu in ele cu un...
Umplutura pentru clatite:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata de mere. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga scortisoara.
Aluat de clatite:...
Umplutura:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Cand scade zeama lasata de mere, se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara, lasand compozitia sa se raceasca.
Aluat:
Intr-un castron se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune deoparte.
Se bat ouale spuma, se adauga zaharul si untul topit, apoi branza slaba de vaci si praful de...
Foi:
Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete....
Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica.
Forma se unge cu ulei si se pune la incalzit la flacara aragazului. Se toarna aluat in fiecare ciupercuta,...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza faina si nucile macinate, iar la final se inglobeaza untul topit si laptele batut....
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga...
Strat de mere:
Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc pana cand scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. La final se adauga scortisoara si se ia...
Se bat ouale cu praful de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga bananele taiate pe lungime si apoi feliate si se incorporeaza.
Se unge o tigaie cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului, apoi se toarna un polonic din...
Nuci:
Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza.
Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment,...
Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa (la blat), apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pentru a se inchega putin.
Se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele.
Se...
Crema:
Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata....
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina,...
Pepenele galben se spala, se sterge cu un servetel de hartie, se taie si se elimina semintele, apoi se decojeste. Se taie in bucati mari si se da prin razatoarea de la robotul de bucatarie.
Ouale se bat cu praful de sare, apoi cu zaharul. Se adauga smantana, untul moale si esenta de vanilie si...
Aluat:
Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste ingrediente un aluat, se formeaza o bila din el, se pune intr-o punga si se baga la frigider pentru 30 de...
Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de coaja si seminte, spalate si date pe razatoare.
Se pune o tigaie ceramica (nu mai este nevoie de...
Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs.
Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se leaga. Se pune dulceata in borcane si se pun capacele, infiletandu-le...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate si se introduce tava la cuptor.
Aluat moale:
Untul se bate spuma cu mixerul. Se adauga...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se incorporeaza apa, esenta si galbenusurile, apoi se adauga faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn de...
Briose cu mere si scortisoara
Merele curatate de coaja si seminte se spala, se taie cubulete si se calesc impreuna cu 3 linguri de zahar pana cand scade toata zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul cu zaharul pana cand devine o compozitie...
Prajituri cu branza si zmeura
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de...
Placinta pufoasa cu mere
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele caldut, uleiul si ouale. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care...
Briose cu dulceata decorate in tricolor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se ung formele de silicon cu unt. Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si ouale, unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt, sarea si laptele batut si se omogenizeaza cu...
Tarta cu fructe de toamna
Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca. Aluat fraged:...
Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca
Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi...
Chec cu pere si scortisoara
Pere: Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga scortisoara si se amesteca. Aluat de chec (3 bucati): Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....
Chec cu mere si scortisoara
Mere: Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca. Aluat de chec (doua bucati): Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de...
Tarta cu gutui
Umplutura: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, apoi se lasa sa se raceasca. Aluat fraged: Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un...
Savarine cu dulceata de zmeura
Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se amesteca totul cu o spatula de silicon pana cand se obtine un aluat moale. Se acopera castronul cu o...
Budinca bicolora
Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele mentionate la ea), dar in alt vas. Se pun ambele vase la foc mic si se mesteca continuu in ele cu un...
Clatite cu mere si scortisoara
Umplutura pentru clatite: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata de mere. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga scortisoara. Aluat de clatite:...
Placinta frageda cu mere
Umplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Cand scade zeama lasata de mere, se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara, lasand compozitia sa se raceasca. Aluat: Intr-un castron se...
Cupcakes in stil rusesc
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune deoparte. Se bat ouale spuma, se adauga zaharul si untul topit, apoi branza slaba de vaci si praful de...
Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Foi: Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete....
Ciupercute cu ciocolata
Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma se unge cu ulei si se pune la incalzit la flacara aragazului. Se toarna aluat in fiecare ciupercuta,...
Briose cu banane si nuci
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza faina si nucile macinate, iar la final se inglobeaza untul topit si laptele batut....
Cornuri pufoase cu mere si scortisoara
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga...
Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Strat de mere: Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc pana cand scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. La final se adauga scortisoara si se ia...
Clatite cu banane in compozitie
Se bat ouale cu praful de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga bananele taiate pe lungime si apoi feliate si se incorporeaza. Se unge o tigaie cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului, apoi se toarna un polonic din...
Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti
Nuci: Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza. Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment,...
Prajitura turnata cu branza si stafide
Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa (la blat), apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pentru a se inchega putin. Se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele. Se...
Faguri cu cacao si nuca
Crema: Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata....
Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina,...
Clatite cu pepene galben in compozitie
Pepenele galben se spala, se sterge cu un servetel de hartie, se taie si se elimina semintele, apoi se decojeste. Se taie in bucati mari si se da prin razatoarea de la robotul de bucatarie. Ouale se bat cu praful de sare, apoi cu zaharul. Se adauga smantana, untul moale si esenta de vanilie si...
Minitarte cu afine
Aluat: Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste ingrediente un aluat, se formeaza o bila din el, se pune intr-o punga si se baga la frigider pentru 30 de...
Clatite cu pere varatice in compozitie
Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de coaja si seminte, spalate si date pe razatoare. Se pune o tigaie ceramica (nu mai este nevoie de...
Dulceata de mure
Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se leaga. Se pune dulceata in borcane si se pun capacele, infiletandu-le...
Prajitura rasturnata cu pere varatice
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate si se introduce tava la cuptor. Aluat moale: Untul se bate spuma cu mixerul. Se adauga...
Tort cu fructe tropicale
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se incorporeaza apa, esenta si galbenusurile, apoi se adauga faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn de...