Waffe/Gaufrre (reteta de baza)

de divainbucatarie in Dulciuri, 3 Mar 2011 | 11263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 5oua
  • 500 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 1/2 lingurita rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffe/Gaufrre (reteta de baza):

Frecam untul cu zaharul, apoi incorporam ouale.

Adaugam zaharul vanilat, esenta de rom si continuam sa amestecam. Turnam laptele si amestecam usor cu un tel. Ultimul pas este sa punem faina amestecata cu praful de copt.

Incalzim aparatul, il ungem cu unt topit sau ulei si turnam cu un polonic aluat cat sa acoperim 1/2 din forma. Lasam 2-3 minute sa se coaca si gata! Asta a fost tot!
Pentru reteta aceasta m-am gandit sa le fac un topping din ciocolata si capsuni, insa data viitoare voi folosi frisca si capsuni. Puteti sa le serviti cu sirop de artar, cu miere sau orice sos de fructe va trece prin cap.

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffe/Gaufrre (reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe