publicat la 31.01.2019
publicat la 29.01.2019
publicat la 18.12.2018
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Somon cu sos de ciuperci si smantana
Rondelele de somon le-am uns cu ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper, oregano si ghimbir si le-am pus in tava. Le-am stropit cu sucul de la o lamaie, am adaugat cateva linguri de apa, cateva felii de ciuperci si am pus tava in cuptor. Le-am lasat la foc mediu 20...
Crochete de cartofi
Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit putin, i-am decojit si i-am pasat. I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat sare, ghimbir, nucsoara, 2 linguri de faina, branza rasa si ouale batute ca pt omleta. Am amestecat bine pana s-a legat compozitia. Am luat cu mana aluat si...
Mancare de masline cu carne de porc
Am taiat carnea de porc in cubulete mici si am pus-o la calit. La fel am procedat si cu ceapa. Cand s-au calit bine am adaugat un pahar de apa (150 ml) si am lasat 10 minute sa fiarba innabusit. Apoi am pus maslinele, sosul de rosii, condimentele, foile de dafin. Am mai adaugat...
Rata pe varza
Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin. Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar). Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a...
Pachetele de primavara cu pui
Am tocat in robot pieptul de pui. L-am pus la calit in tigaie, am adaugat peste el sunca taiata marunt si ceapa taiata si ea marunt. Am adaugat morcovii si telina rase fin si am lasat pe foc pana s-au calit legumele si carnea. Am condimentat amestecul apoi am adaugat un ou batut ca pt...
Biscuiti cu lapte, unt si vanilie
Am amestecat untul si faina, praful de copt si putina sare pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat laptele, oul, zaharul pudra si cel vanilat, esenta. Am amestecat compozitia pana la omogenizare. Daca aluatul nu este suficient de tare (ca o bila pe care sa o puteti modela) mai...
Salata de cruditati cu pui
Eu am fiert pieptul de pui, dar merge perfect si facut pe grill. L-am tocat bucatele. Am copt sfecla, am decojit-o si am dat-o pe razatoare. Tot pe razatoare am dat si telina, morcovii si merele. Am tocat ceapa fin, la fel si patrunjelul. Am amestecat toate...
Prajitura cu branza si prune
Am batut bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat sucul si coaja de lamaie, branza dulce si praful de budinca. Am omogenizat bine cu un mixer. Am uns o tava cu putin unt, am pus compozitia in tava si am uniformizat-o. Deasupra am asezat felii de...
Tort cu struguri si mandarine
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda si am copt blatul. Il verificam daca e gata cu scobitoarea. Decor...
Clatite cu dulceata de afine si branzica 'Miez de lapte'
Am batut ouale timp de cateva minute cu zaharul si esenta. Am adaugat laptele, apoi putin cate putin faina. Faina adaugam pana obtinem consistenta dorita, adica sa curga usor de pe lingura. Am copt clatitele intr-o tigaie incinsa. Le-am umplut cu dulceata de afine si le-am...
Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle
Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava. Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute. Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am...
Fursecuri cu morcov pt copii
Intr-un bol am pus margarina si zaharul si le-am amestecat bine. Am adaugat apoi ouale, sucul de morcovi, esenta, praful de sare si praful de copt stins cu otet. Am amestecat din nou. In acest stadiu compozitia este destul de lichida. Am pus faina si am continuat sa...
Sarailie
Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou. Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus. Am procedat la fel cu toate foile. Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu...
Prajitura rapida in 2 culori
Blatul: Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet. Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu mixerul. Jumatate din compozitie am pus-o intr-o tava (rotunda am avut eu) cu diametrul 20 cm....
Frigarui de pui cu ananas
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos soia. Am taiat in bucati potrivite pentru betele de frigarui, ardeiul, ceapa, ciupercile si ananasul (am avut ananas felii din conserva). Pe bete am asezat pe rand carnea, legumele si ananasul (in ce ordine dorim)....
Pui cu legume si sos dulce-acrisor
Cubuletele de pui le-am pus la calit in ulei de masline (la foc mediu spre mare). Le-am lasat 2-3 minute, apoi am adaugat ardeii taiati fasii subtiri si morcovii rasi. Am mai lasat cateva minute apoi am pus ciupercile taiate felii, vinul si condimentele. Cand vinul s-a...
Prajitura cu visine
Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu 150 g zahar pana au devenit o crema...
Fusilli cu sos ragu
Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei. Am tocat fin cu robotul ceapa, morcovul si ardeiul. Le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline. Am lasat 5 minute la foc mic, apoi am adaugat carnea tocata si vinul. Am lasat aproximativ 30 de minute la foc...
Frigărui cu pui si cârnăciori
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos. Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence. Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, carnaciorii si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de...
Salata cu pui, mango si dovlecel
Am spalat bine salata si am asezat-o in bol. Pieptul de pui l-am pregatit pe grill, condimentat cu sare si piper. La fel si dovlecelul taiat felii subtiri. Fructul de mango l-am decojit si l-am taiat cuburi. Ardeiul l-am taiat felii. Am pus toate ingredientele in bol peste salata,...
Saratele cu mac si susan
Intr-un bol mare punem faina si margarina taiata cubulete. Margarina trebuie tinuta 1 ora inainte la temperatura camerei. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam sarea, ouale, laptele si apoi praful de copt stins cu otet. Framantam aluatul timp de cateva...
Friganele dulci
Eu am luat paine feliata asa ca treaba a mers repede :) Am batut ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Am incins bine uleiul intr-o tigaie. Am trecut feliile de paine prin amestecul de ou apoi le-am pus la prajit. Am intors pe ambele...
Cheesecake cu portocale (fara coacere)
Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :) Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus...
Pui cu conopida
Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda. Carnea de pui bine spalata am portionat-o. Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de...
Chifle pufoase
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano. Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia. Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei de masline. Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus...
Placinta frageda cu dovleac
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, 1/2 esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute....
Iepure cacciatore
Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei. Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie. Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de...
Paine floare
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia. Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei. Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald....
Limonada cu portocale
Am stors lamaia si portocala si am folosit sucul si pulpa. Le-am amestecat intr-o carafa cu apa minerala, cuburi de gheata si miere. Am pus in pahare, am adaugat felii de portocale si am servit :)
Panna cotta de lamaie cu fructe de padure
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat. Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am...