Tocana de legume cu vita

de Dana_Retetegg in Vita, 31 Ian 2019 | 4517 vizualizari

 

Tocana de legume, fie ea simpla, de post sau cu bucati de carne este un fel de mancare consistent si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vitel,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 leg ceapa verde,
  • 3 morcovi noi,
  • 3 dovlecei,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • 2 ardei grasi,
  • 500 g pastai late,
  • 1 kg cartofi,
  • 4 rosii,
  • 1 leg patrunjel,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu vita:

Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.

  Intre timp se spala legumele si se taie. Mie imi place sa tai legumele mai mari, mai ales ca sunt crude si se gatesc repede. Ordinea in care se pun in tocana, peste carne: ceapa, morcovii, ardeii. Se lasa 10 minute, se amesteca, apoi se continua cu pastaile, cartofii, dovleceii.

  Spre final se pun rosiile taiate cuburi, se condimenteaza mancarea dupa gust si se lasa pe foc, fara capac.

  Patrunjelul tocat marunt se pune la final, dupa ce am oprit focul sau in farfurie.

  Se serveste cu salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]