publicat la 07.11.2011
publicat la 06.11.2011
publicat la 06.11.2011
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Mic dejun copios cu carnaciori,cartofi si oua
Toate legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3 linguri de ulei cu un praf de sare pana devine lucioasa. Ardeiul se taie si el si se pune la calit peste ceapa. Se pune o jumatate de ceasca de apa si se lasa sa fiarba pana se evapora. Cartofii se dau prin...
Chiftelute la cuptor
Se amesteca toate ingredientele bine de tot si cu mana uda se formeaza chiftelute rotunde sau ovale. Se pune in tava hartie de copt si se aseaza frumos chiftelutele cu putina distanta intre ele. Se dau la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora apoi se intorc si se mai lasa putin. Se...
Scoici de post
Pastele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei aproximativ 10 minute. Intre timp se curata si se taie cepele si ardeii si se pun la calit in putin ulei,sare si piper,apoi se pune sosul de rosii (din belsug ) si pastele scurse de apa. Se amesteca si se dau cateva clocote. Se...
Ardei umpluti cu orez de post
Ardeii se spala si se curata de seminte,se lasa la scurs. Se alege orezul si se spala. Cartofii se curata si se pun in apa rece. Cepele se curata,se spala si se toaca marunt apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se toaca un ardei si se pune in tigaie peste ceapa,se lasa putin la...
Ciupercute cu branza la cuptor
Ciupercile se curata,se spala si se lasa la uscat sau se sterg de apa si se rup cu grija piciorusele.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu piciorusele tocate. Cu acest amestec se umplu ciupercutele,se presara piper macinat si se pun in tava unsa cu ulei. Se dau la cuptorul incins...
Placintele umplute cu branza
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,cascavalul se da pe razatoare,se pune faina si se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se lasa deoparte o jumatate de ora sa se odihneasca apoi se intinde foaie si se taie forme rotunde care se umplu cu branza sarata.Se...
Ciorba de praz cu carne de pui si legume
Carnea de pui se spala si se pune la fiert in oala in care urmeaza sa pregatim ciorbita,se pune si un praf de sare.Daca puiul este e casa o sa-si lase in ciorbita o culoare frumoasa galbuie de la banutii de grasime.Se ia spuma cu spumiera apoi se adauga morcovul si telina intregi,curatate si...
Ardei iuti murati
Ardeii se spala si se aseaza in borcane. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare, boabe de piper, foi de dafin si zahar. Cand fierbe se adauga si otetul dupa gust. Cand e rece se toarna peste ardei si se inchid borcanele cu capac. Se pastreaza foarte bine atat in camara cat si in pivnita.
Ciolomada - muratura cu ceapa
Se taie ceapa julien sau rondele,ardeii si gogosarii felii,se pun apa,sarea,boabele de piper si foile de dafin si se fierb 30 de minute sub capac. Se lasa sa se raceasca si se pun in borcane inchise ermetic. Se consuma langa ciorbite,mancaruri cu sos,orez,cartofi,fripturi,etc.
Pizza cu porumb si ciuperci pleurotus
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana cand acesta se desprinde de pe mana,se face o cocuta elastica si se pune la frigider pana pregatim ingredientele pentru umplutura. Pentru umplutura se taie salamul si carnaciorii felii,ceapa se curata si se taie si ea,ciupercile se spala si...
Sfecla rosie pentru salata
Sfeclele se fierb in coja lor,asa isi pastreaza mai bine proprietatile,se lasa apoi la racit si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla bucati sau fasii sau se da pe razatoare,eu le-am taiat cu un cutit ondulat. Se fierbe apa impreuna cu sarea,zaharul si la sfarsit otetul si se toarna peste...
Gomboti altfel
Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se lasa la racit. Cand e aproape rece se formeaza cu palmele ude gomboti care se umplu cu gem de prune...
Pasta de ardei capia,gogosari si ardei iuti
Ardeii capia, gogosarii si ardeii iuti se curata de cotoare si de samburi, se spala si se dau prin masina de tocat, se pun toate condimentele si uleiul si se pune cratita pe foc cam 2 ore. Cand e gata se lasa la racit si se pune in borcane, se capseaza borcanele si se pun frumos in camara....
Varza la cuptor cu costita de porc
Costita se spala bine si se pune intr-o tava sau un vas termorezistent la cuptor cu putin ulei si presarata cu sare,piper macinat,vegeta si boia iute.Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor vreo ora buna. Din cand in cand se mai stropeste carnita cu sosul pe care si-l lasa, iar...
Salata asorata de toamna
Se taie toate legumele solzisori sau julien si se amesteca cu ulei,sare si piper dupa gustul fiecaruia si depinde si de cantitatea pe care doriti sa o preparati. Deasupra se presara marar si patrunjel tocat.
Tochitura cu mamaliguta
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei,cand e aurie se adauga carnatii proaspeti si carnea de porc taiata bucatele,si se pune putina apa,sare si piper.Cand sant aproape facute se adauga carnatii afumati,kaizerul si pastrama. Intre timp se face mamaliguta,se pune apa la fiert cu...
Salata orientala
Cartofii se fierb in coaja,se lasa la racit si se decojesc,apoi se taie cubulete.Ouale se fierb si ele,se curata si se taie feliute. Ceapa,ardeiul,rosia se taie ca pentru salata,branza telemea se taie cubulete.Se amesteca toate,se pune sare,piper,ulei si zeama de lamaie dupa gust.
Musaca cu lasagna si carne
Foile de lasagna se inmoaie in apa fiarbinte. Vinetele se taie felii si se oparesc in apa cu sare. Ceapa se caleste pana devine aurie apoi se adauga carnea tocata,rosiile taiate cuburi si pasta de rosii,sare si piper dupa gust,se lasa pana e facuta carnea amestecand din cand in cand sa nu ramana...
Spaghete cu sos de rosii
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet,se scurg si se lasa doparte. Ceapa se taie,la fel si ardeiul si usturoiul. Se calesc toate in putin ulei,se adauga si condimentele si sosul de rosii. Dupa ce au fiert putin se pun si spaghetele,se amesteca bine si se stinge focul. Se...
Inele de ceapa - Onion rings
Ceapa curatata si spalata se taie rondele,se ia pielita de pe fiecare rondel,de aceea trebuie sa va inarmati cu rabdare si ceva timp liber.Nu trebuie sa va necajiti daca se mai rupe cate un inelus,nu-i musai sa fie perfecte. Se bate delicat oul,apoi se pune si laptele si putina sare....
Aripioare condimentate pe gratar
Aripioarele curatate si spalate,se freaca cu ardei iute sau puteti pune boia iute. Apoi le presaram cu vegeta, piper si usturoiul pisat si le punem pe gratar. Le puteti impacheta pe fiecare in folie de aluminiu si sa le puneti asa pe gratar. Eu am un grill in care pun apa si il pun pe...
Cartofi la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se toarna supa, se pun toate condimentele si usturoiul pisat. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul bine incins dinainte. Se amesteca din cand in cand, iar la sfarsit se lasa tava descoperita vreo 10 minute, astfel devin...
Saratele
Se amesteva faina cu untul,apoi se adauga 2 oua,lapte,smantana si sare. Se framanta bine si se lasa la rece. Coca se intinde apoi foaie,se taie fasii care se tavalesc prin ou,sare si chimen.Se pun in tava de la cuptor pana se rumenesc.
Legume la gratar
Vinetele se taie felii,se presara cu sare si putin piper macinat si se lasa pe o farfurie. Ardeii se taie fasii,ciupercile se taiie si ele felii,la fel si ceapa. Pe gratarul incins se pun feliile de vinete pana se inmoaie putin apoi se fac pachetele : in folie de aluminiu se pune cate o felie...
Branza topita de casa
Preparare branza topita de casa: Se amesteca bine toate si se lasa la dospit aproximativ 2 ore,branza de vaca trebuie stoarsa bine de zer. Apoi se fierb la foc mic amestecand mereu sa nu se prinda, pana se face o pasta care curge, elastica. Se pune in cutii si se lasa sa se raceasca. Se...
Ghiveci de vara
Preparare ghiveci de vara: Se curata legumele, se spala si se taie dupa preferintele fiecaruia. Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si cu morcovul, sare si piper macinat in putin ulei. Cand devin lucioase se pun 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Eu am pus si cateva boabe de piper...
Sarmalute in foi de varza
Preparare Sarmalute in foi de varza Varza se opareste in apa cu sare pentru a desprinde mai usor frunzele.Daca frunzele sant mari se pot taia in doua, astfel dintr-o frunza vor iesi 2 sarmalute. Ceapa se curata si se caleste in putin ulei cu sare si piper, se adauga orezul si putina apa....
Pizza Full House
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pana cand pregatim celelalte ingrediente pentru Pizza Full House Se spala si se taie ceapa,ardeiul,ciupercile,rosiile,salamul si carnatii. Se unge tava cu ulei si se intinde aluatul,nu prea gros,peste aluat se pun pe rand...
Ostropel cu carne de pui,cartofi si ciuperci
Cum se face reteta de ostropel cu carne de pui,cartofi si ciuperci Se taie ceapa si ardeiul si se pun la calit in ulei cu un praf de sare si piper macinat. Se adauga carnita de pui, apoi se pune o cana de apa si se lasa sa fiarba. Se pun si foile de dafin, ciupercile taiate si cartofii...
Supa cu galuste si ciocanele de pui
Cum se prepara supa cu galuste si ciocanele de pui Se curata si se spala ciocanele de pui si se pun la fiert in apa cu sare,cand clocotesc se ia spuma apoi se adauga ceapa,ardeiul si telina taiate sau date pe razatoare. Cand sant aproape fierte se fac galustele : se bat ouale cu un praf...