Ardeii se spala si se curata de seminte,se lasa la scurs.
Se alege orezul si se spala.
Cartofii se curata si se pun in apa rece.
Cepele se curata,se spala si se toaca marunt apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei.
Se toaca un ardei si se pune in tigaie peste ceapa,se lasa putin la calit,apoi se adauga pasta de ardei iute si pasta de rosii,o cana de apa si se lasa sa dea in fiert.
Cand fierbe se adauga orezul atat cat sa fie fiert doar pe jumatate,sa nu infloreasca bobul.
Se stinge focul si se lasa putim la racit,apoi se umplu ardeii.
Se acopere fiecare ardei cu cate o felie de cartof taiata mai grosut.
Se taie rosiile si se pun in cratita in care vrem sa gatim ardeii,apoi se pun si ardeii peste ele si se toarna pasta de rosii subtiata cu putina apa.Ardeii trebuie sa fie acoperiti cam trei sferturi cu apa.
Se pun la foc potrivit pana dau in fiert apoi se lasa focul mic.