Curatam legumele si le spalam.
Ceapa o lasam intreaga.
Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici
Gogosarii ii feliem subtire.
Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba).
In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam...
Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic de ulei , pina cind acesta capata un pic de culoare galbena.
Se adauga apa, patrunjelul taiat rondele si conopida desfacuta in bucatele. Se potriveste supa de sare si piper .
Cind sunt toate...
Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.
Curatam cartofii si ii taiem cubulete
Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici.
Usturoiul curatat il tocam marunt.
Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o...
Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei. Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o...
Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa o pun intreaga si cand supa este gata, o arunc.
Se pun intr-o oala si se acopera cu apa. Adaugam vegeta si lasam sa se fiarba legumele.
Intre timp se fierbe fideaua separat in apa cu putina vegeta de casa....
Curatam ceapa si usturoiul pe care il taiem in doua. Rosia si ardeii ii tocam marunt. Intr-o oala se pun legumele( ceapa intreaga), pasta de gogosari , apa necesara si asezonam. Lasam sa fiarba legumele la foc potrivit. Cand sunt fierte adaugam zerul( daca nu aveti puteti adauga 400 ml sana)si il...
Supica aceasta adorata mai ales de copii se face foarte usor....
Se curata merele si se taie cubulete.
Se pun 2-3 l apa cu putina sare la fiert. Cand merele sunt gata le adaugam impreuna cu cuisoarele si scortisoara.
Lasam sa fiarba la foc domol 10 minute.
Galbenusul il amestecam cu...
Toate legumele se curata si se toaca marunt- zarzavatul il dam pe razatoarea mare iar ceapa o lasam intreaga.
O parte din morcov il sitam in doua linguri de ulei pentru ca ciorba sa prinda o culoare frumoasa galbena.
Adaugam apoi restul legumelor si 4 l apa, asezonam si lasam sa fiarba la...
Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti.
Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.
Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert....
Incalziti uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul si telina, si sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugati usturoiul, supa , apă, roşii, busuioc, oregano, sare, si piper. Se aduce la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp...
Se curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul se taie felii.
Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de dafin si asezonam cu condimentele. Lasam sa fiarba acoperit , la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte...
Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari. Ceapa se curata si se lasa intreaga.
Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper , mazare , zeama de oase si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul este fiert...
Preparare Ciorba radauteana
Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare.
Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei. Dupa ce am spumat...
Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta.
Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin .
Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si...
Fasolea se pune la inmuiat de seara si i se schimba apa de mai multe ori. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Legumele se spala si se taie marunt.
Zarzavatul impreuna cu lagumele se pun intr-o oala , se adauga apa necesara, pasta de ardei, sare si piper si se lasa sa fiarba toate...
Se curata cartofii si se taie cubulete. Ardeii se taie fasii subtiri apoi cubulete. Ceapa curatata se lasa intreaga.
Intr-o oala punem ardeii , ceapa, pasta de ardei , leusteanul , apa necesara , sare , piper iar la sfarsit adaugam cartofii si lasam sa fiarba. Cine doreste poate adauga...
Se curata stevia si macrisul de codite. Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei Stevia se taie fasii subtiri.
Intr-o oala se pune zarzavatul ras si se completeaza cu apa. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba zarzavatul. Ceapa se pune intreaga.Cind...
Se curata si se taie marunt tot zarzavatul.
Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca folositi ciuperci pleurotus le taiati fasii care vor imita perfect burta de vita.
Se lasa sa fiarba...
Ceapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin legumele se pune 1-2 linguri pasta de ardei, apa necesara, sare si piper apoi se adauga varza...
Se pune la fiert carnea in apa cu sare.
Zarzavatul se curata si se taie rondele.
Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei)
Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba.
Cind sunt toate aproape...
Bucatile ca carne cu os le punem la fiert cu apa cu sare.
Le lasam sa fiarba si indepartam spuma rezultata.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat in lung, in patru iat legumele in fasii. Ceapa o lasam intreaga si dupa ce s-a fiert, o indepartam.
Adaugam...
Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele peste carnea din oala.
Se pune si varza murata( spalata in 2-3 ape)si cartoful taiat cubulete mici. Se potriveste...
Visinele se spala si se curata de codite, se scot simburii . Se pun apoi in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele.
Intre timp, praful de budinca il amestecam cu galbenusul si doua linguri de smintina. Cand sunt fierte visinele...
Se curata morcovii si patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa .
Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 2-3 l apa si o lingura de vegeta. Cind legumele sunt aproape fierte , adaugam doua linguri de orez (dupa preferinta), piper, o...
Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece.
Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti.
Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in...
Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina culoare.
Se adauga patrunjelul rondele si boabele de mazare, apoi apa necesara si piper macinat , dupa gust.
Pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa...
Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina.
Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie. Adaugam apoi sucul de...
Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii.
Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in...
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.
Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste.
Se adauga zarzavatul si celelalte...
Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.
Intre timp punem carnea de vita la fiert...
Falsă ciorbă de burtă
Curatam legumele si le spalam. Ceapa o lasam intreaga. Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici Gogosarii ii feliem subtire. Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba). In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam...
Supa de conopida
Se curata legumele, morcovii se taie rondele si se pun la calit cu ceapa taiata marunt, intr-un pic de ulei , pina cind acesta capata un pic de culoare galbena. Se adauga apa, patrunjelul taiat rondele si conopida desfacuta in bucatele. Se potriveste supa de sare si piper . Cind sunt toate...
Ciorbita de praz cu cartofi
Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici. Usturoiul curatat il tocam marunt. Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o...
Ciorba a la grec de curcan
Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei. Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o...
Supa de legume - de post
Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa o pun intreaga si cand supa este gata, o arunc. Se pun intr-o oala si se acopera cu apa. Adaugam vegeta si lasam sa se fiarba legumele. Intre timp se fierbe fideaua separat in apa cu putina vegeta de casa....
Supa cu oua ardeleneasca
Curatam ceapa si usturoiul pe care il taiem in doua. Rosia si ardeii ii tocam marunt. Intr-o oala se pun legumele( ceapa intreaga), pasta de gogosari , apa necesara si asezonam. Lasam sa fiarba legumele la foc potrivit. Cand sunt fierte adaugam zerul( daca nu aveti puteti adauga 400 ml sana)si il...
Supa de mere
Supica aceasta adorata mai ales de copii se face foarte usor.... Se curata merele si se taie cubulete. Se pun 2-3 l apa cu putina sare la fiert. Cand merele sunt gata le adaugam impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Lasam sa fiarba la foc domol 10 minute. Galbenusul il amestecam cu...
Ciorba de peste
Toate legumele se curata si se toaca marunt- zarzavatul il dam pe razatoarea mare iar ceapa o lasam intreaga. O parte din morcov il sitam in doua linguri de ulei pentru ca ciorba sa prinda o culoare frumoasa galbena. Adaugam apoi restul legumelor si 4 l apa, asezonam si lasam sa fiarba la...
Ciorba de potroace
Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti. Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga. Carnea spalata o punem intr-o oala cu 3-4 l apa cu sare la fiert....
Supa mediteraneana de legume
Incalziti uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul si telina, si sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugati usturoiul, supa , apă, roşii, busuioc, oregano, sare, si piper. Se aduce la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp...
Ciorba de cartofi cu vin
Se curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul se taie felii. Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de dafin si asezonam cu condimentele. Lasam sa fiarba acoperit , la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte...
Zama saracului
Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari. Ceapa se curata si se lasa intreaga. Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper , mazare , zeama de oase si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul este fiert...
Ciorba radauteana..de Bihor
Preparare Ciorba radauteana Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei. Dupa ce am spumat...
Ciorba usoara de vara, din legume
Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta. Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin . Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si...
Ciorbita de vara de fasole uscata
Fasolea se pune la inmuiat de seara si i se schimba apa de mai multe ori. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Legumele se spala si se taie marunt. Zarzavatul impreuna cu lagumele se pun intr-o oala , se adauga apa necesara, pasta de ardei, sare si piper si se lasa sa fiarba toate...
Ciorba de cartofi cu iaurt si leustean
Se curata cartofii si se taie cubulete. Ardeii se taie fasii subtiri apoi cubulete. Ceapa curatata se lasa intreaga. Intr-o oala punem ardeii , ceapa, pasta de ardei , leusteanul , apa necesara , sare , piper iar la sfarsit adaugam cartofii si lasam sa fiarba. Cine doreste poate adauga...
Ciorba de stevie
Se curata stevia si macrisul de codite. Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei Stevia se taie fasii subtiri. Intr-o oala se pune zarzavatul ras si se completeaza cu apa. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba zarzavatul. Ceapa se pune intreaga.Cind...
Ciorba de burta, falsa
Se curata si se taie marunt tot zarzavatul. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca folositi ciuperci pleurotus le taiati fasii care vor imita perfect burta de vita. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de varza proaspata cu smantana
Ceapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin legumele se pune 1-2 linguri pasta de ardei, apa necesara, sare si piper apoi se adauga varza...
Ciorba bistriteana
Se pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape...
Supa de pui de casa cu galuste de gris
Bucatile ca carne cu os le punem la fiert cu apa cu sare. Le lasam sa fiarba si indepartam spuma rezultata. Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat in lung, in patru iat legumele in fasii. Ceapa o lasam intreaga si dupa ce s-a fiert, o indepartam. Adaugam...
Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)
Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele peste carnea din oala. Se pune si varza murata( spalata in 2-3 ape)si cartoful taiat cubulete mici. Se potriveste...
Supa de visine
Visinele se spala si se curata de codite, se scot simburii . Se pun apoi in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele. Intre timp, praful de budinca il amestecam cu galbenusul si doua linguri de smintina. Cand sunt fierte visinele...
Ciorba de oua cu zer
Se curata morcovii si patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa . Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 2-3 l apa si o lingura de vegeta. Cind legumele sunt aproape fierte , adaugam doua linguri de orez (dupa preferinta), piper, o...
Ciorba de miel reteta cu macris
Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti. Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in...
Supica de mazare
Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina culoare. Se adauga patrunjelul rondele si boabele de mazare, apoi apa necesara si piper macinat , dupa gust. Pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa...
Ciorba indiana de pui
Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie. Adaugam apoi sucul de...
Ciorba de salata cu zer si lapte batut
Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in...
Ciorba ardeleneasca de pui
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste. Se adauga zarzavatul si celelalte...
Ciorba de burta alla Sidy
Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta. Intre timp punem carnea de vita la fiert...