Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna cu apa necesara. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari - mai putin ceapa ce se lasa intreaga. Se adauga zarzavatul la zeama de varza ce fierbe si se lasa sa dea in clocot....
Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam putin. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba.Carnatul il taiem felii subtiri si il adaugam in ciorba sa fiarba la foc mic. Adaugam cimbru si sare cand sunt aproape fierte, apoi cana cu zeama de...
Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pina se inmoaie varza si se absoarbe vinul. Punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar. Lamaia taiata...
Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga). Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc...
Se curata usturoiul apoi se pune la calit in untul topit.
Morcovii, patrunjelul, cartofii si ceapa se curata si se spala.Se taie marunt toate legumele si zarzavatul si se pun la calit peste usturoi. Dupa ce sunt usor calite se adauga apa necesara , sare si piper si se fierb pina cand sunt...
Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.
Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde...
Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete. In oala in care se face supa se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina. Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina...
Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind zarzavatul este fiert, se adauga pestele si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se adauga o cana de bors...
Se curata zarzavatul.
Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete. Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii. Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper...
Preparare Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post
Se spala varza marunta in mai multe ape sa-si piarda din acreala.
Morcovii se curata, se taie rondele si se calesc in putin ulei. Se adauga varza spalata si se completeaza cu apa necesara. Adaugam patrunjelul...
Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta. Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe. Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca.
Supa se poate...
Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga.
Usturoiul tocat, prazul si pasta de gogosari se pun in oala in putin ulei, se amesteca apoi se adauga zarzavatul, carnatul taiat feliute , apa necesara si condimentele.Se lasa sa fiarba.
Intr-o cratita...
Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.
Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri.
Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.
Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa.
Adaugam vinul si...
Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si...
Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de gofosari si marar verde, lasam sa fiarba.
Varza o taiem dupa preferinta fideluta sau patratele si o...
Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici.
In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie,...
Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele.
In oala in care a fiert afumatura se adauga zarzavaturile si apoi varza, se asezoneaza si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand...
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se...
Ciorba pescareasca cu zeama de varza
Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna cu apa necesara. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari - mai putin ceapa ce se lasa intreaga. Se adauga zarzavatul la zeama de varza ce fierbe si se lasa sa dea in clocot....
Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza
Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam putin. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba.Carnatul il taiem felii subtiri si il adaugam in ciorba sa fiarba la foc mic. Adaugam cimbru si sare cand sunt aproape fierte, apoi cana cu zeama de...
Supa de varza rosie
Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin ulei, adaugam vinul si lasam la fiert pina se inmoaie varza si se absoarbe vinul. Punem zeama de oase peste varza si adaugam o lingurita de zahar. Lamaia taiata...
Ciorba de curcan
Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga). Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate. Se lasa sa fiarba la foc...
Supa de usturoi
Se curata usturoiul apoi se pune la calit in untul topit. Morcovii, patrunjelul, cartofii si ceapa se curata si se spala.Se taie marunt toate legumele si zarzavatul si se pun la calit peste usturoi. Dupa ce sunt usor calite se adauga apa necesara , sare si piper si se fierb pina cand sunt...
Bors de perisoare
Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine. Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde...
Supa de salata verde
Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete. In oala in care se face supa se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina. Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina...
Bors de peste cu leustean
Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind zarzavatul este fiert, se adauga pestele si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se adauga o cana de bors...
Ciorba de ciuperci - de post
Se curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete. Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii. Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper...
Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post
Preparare Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post Se spala varza marunta in mai multe ape sa-si piarda din acreala. Morcovii se curata, se taie rondele si se calesc in putin ulei. Se adauga varza spalata si se completeaza cu apa necesara. Adaugam patrunjelul...
Supa de rosii cu orez
Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta. Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe. Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca. Supa se poate...
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata
Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat, prazul si pasta de gogosari se pun in oala in putin ulei, se amesteca apoi se adauga zarzavatul, carnatul taiat feliute , apa necesara si condimentele.Se lasa sa fiarba. Intr-o cratita...
Supa de ceapa
Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri. Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt. Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa. Adaugam vinul si...
Ciorba de ardei umpluti
Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si...
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata
Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de gofosari si marar verde, lasam sa fiarba. Varza o taiem dupa preferinta fideluta sau patratele si o...
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie
Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici. In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie,...
Ciorba de varza dulce cu lapte prins
Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele. In oala in care a fiert afumatura se adauga zarzavaturile si apoi varza, se asezoneaza si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand...
Ciorba ardeleneasca de gulii
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde. In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se...